Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπάσκετ – Euroleague: Βίρτους …ΠΑΟ!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπάσκετ – Euroleague: Βίρτους …ΠΑΟ!

Μπάσκετ - Euroleague: Η Βίρτους Μπολόνια παρακολουθεί τη διαμάχη Μπερτομεου-Γιαννακόπουλου και εποφθαλμιά την κενή θέση που ίσως προκύψει στη λίγκα

Μπάσκετ – Euroleague: Περισσότερο μοιάζουν να ασχολούνται με τη διαμάχη Γιανναόπουλου-Μπερτομέου στην Ιταλία, παρά στην Ελλάδα. Ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού πνέει μένεα κατά του Ισπανού. Κυρίως για τις διοικητικές πρακτικές του στη Euroleague. Είναι αλήθεια πως οι αποφάσεις του δεν έχουν φέρει το επιθυμητό οικονομικό αποτέλεσμα σε αυτο που άλλοτε οραματίστηκαν κάποιοι σαν το ευρωπαϊκό ΝΒΑ. Παράπονα έχουν υπάρξει στο παρελθόν και για θέματα αγωνιστικού ενδιαφέροντος, βέβαια. Αυτή την στιγμή όμως όλοι στέκονται στο οικονομικό. Κι αν ο DPG έχει αυτή την στάση και σκέφτεται όσο ποτέ άλλοτε ακόμα και αποχώρηση από το συνεταιρισμό, στην Ιταλία παρακολουθούν τις εξελίξεις στενά.

Οι Ιταλοί της Βίρτους Μπολόνια είχαν βλέψεις εισόδου στην Euroleague τη σεζόν 2020-21, αλλά κάτι τέτοιο δεν παίζει ως σενάρια πια. Ηδη η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε. Και ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά με τις ίδιες 18 ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά φέτος. Ομως, σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, οι άνθρωποι της Βίρτους Μπολόνια στέκονται πολύ στη διαμάχη. Εχουν ακούσει τις απειλές Γιαννακόπουλου, αλλά και την ατάκα Μπερτομέου “Αν φύγει ο Παναθηναϊκός, θα βρεθεί άλλη ομάδα να τον αντικαταστήσει”. Και εποφθαλμιούν τη θέση που μπορεί να αδειάσει στην Euroleague για να την αρπάξουν!

Μπάσκετ – Euroleague: Από το παράθυρο

Ο πρόεδρος της Βίρτους Μπολόνια δεν έχει κρυφτεί πίσω από λέξεις. “Όπως έχουν τα πράγματα μόνο αν προκύψει κενό θα βρούμε άμεσα θέση στην Euroleague” έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο. Που τελικά μόνο… ανύποπτος δεν αποδεικνύεται. Αναγνωρίζεται ότι ο μόνος τρόπος για την ομάδα της Μπολόνια είναι να μπει στη διοργάνωση από το… παράθυρο και πληρώνοντας μία κενή θέση. Αν κάποια ομάδα από τις 18 αποφασίσει να μην αγωνιστεί δηλαδή. Και αυτή την ώρα, η μόνη πιθανότητα βρίσκεται στη διαμάχη Παναθηναϊκού-Μπερτομέου. Αυτό το θέμα, λοιπόν, οι άνθρωποι της Μπολόνια το παρακολουθούν. Και σύμφωνα με την “Il Resto Del Carlino” έχουν ήδη έτοιμο φάκελο προς κατάθεση αν ο ΠΑΟ την… κάνει προς FIBA μεριά!

Φάση από παλαιότερη αγωνιστική κόντρα ΠΑΟ – Βίρτους, τώρα όλα παίζονται σε διοικητικό επίπεδο

Δείτε ακόμη:

Επανέναρξη στις 29 του μήνα για τη Super League 2
17.327.086 ευρώ στις Ομοσπονδίες από το Υπουργείο
Τέλος στο θετικό σερί, έσπασε τα μούτρα της η Βέρντερ Βρέμης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις