Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Erase the Hate: Η Μέγκαν Μάρκλ για το ρατσισμό
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Erase the Hate: Η Μέγκαν Μάρκλ για το ρατσισμό

Erase the Hate: Η Μέγκαν Μάρκλ μέσα από ένα video θέλει να σβήσει το μίσος του ρατσισμού.

Erase the Hate: Πριν γνωρίσει τον Πρίγκιπα Harry, ήταν μια μιγάδα ηθοποιός η οποία πάλευε να κάνει καριέρα μέσα από μικρούς ρόλους σε ταινίες, συμμετοχές σε διαφημιστικά και ως «κορίτσι με τη βαλίτσα» στο τηλεπαιχνίδι «Deal οr No Deal». Η μεγαλύτερη επιτυχία της στην υποκριτική ήταν μάλλον η συμμετοχή της στη σειρά «Suits». Στη συνέχεια η Meghan έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας καθώς παντρεύτηκε τον Harry, το μικρό γιο του Καρόλου και της Diana. Aπό την πρώτη κιόλας στιγμή που η Meghan «μπήκε στο Παλάτι» έδειξε πως ήρθε για να κάνει αλλαγές. Δεν ακολούθησε πιστά το Πρωτόκολλο (έβαφε τα νύχια της, φορούσε μαύρα χωρίς να πηγαίνει σε κηδεία, καθόταν σταυροπόδι). Tην ημέρα του γάμου της ευλόγησε την τελετή και έγχρωμος ιερέας ενώ στο ναό ακούστηκαν και διασκευές τραγουδιών από gospel χορωδίες μαύρων κάτι που συνέβη πρώτη φορά σε γάμο γαλαζοαίματου.

Παρόλα αυτά, το ζευγάρι, δηλαδή ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex, μετά και τη γέννηση του γιου τους Archie Harrisson, αποφάσισε πριν από λίγους μήνες να αποδεσμευθεί από τα «βασιλικά του καθήκοντα». Μετακόμισε στην Αμερική και αποφάσισε να εργαστεί για να κερδίσει τα προς το ζην με τη Μeghan να έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τη Disney. Ο Harry και η Meghan ένιωθαν ότι ασφυκτιούν μέσα στο θεσμό της βασιλείας και έτσι αποφάσισαν να τραβήξουν το δικό τους μονοπάτι μακριά από το Buckingham.

Γράφει η Έλενα Φάκου

Erase the Hate: Η Μέγκαν Μάρκλ σε αντιρατσιστική εκστρατεία

Aρκετά χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα το 2012, η 32χρονη τότε ηθοποιός της οποίας η μητέρα, η Doria Ragland είναι αφροαμερικανή και ο πατέρας Thomas Markle λευκός, συμμετείχε στην αντιρατσιστική εκστρατεία «Δεν θα σταματήσω». Μίλησε στην κάμερα για όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας ως μιγάδα στις ΗΠΑ. Ο συγκλονιστικός μονόλογός της στο πλαίσιο της κοινωνικής εκστρατείας «Erase the Hate», δηλαδή «Σβήσε το μίσος» περιλαμβάνει μερικές συγκλονιστικές φράσεις οι οποίες μοιάζουν διαχρονικές και επίκαιρες ταυτόχρονα ειδικά μετά τη δολοφονία του George Floyd.

«Είμαι μιγάδα. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να πουν από τι ανάμειξη ανθρώπων προέρχομαι. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ένιωθα σαν τη μύγα μεσ’ το γάλα. Και έτσι μερικοί από τους χλευασμούς που έχω ακούσει, ή τα πραγματικά προσβλητικά αστεία ή τα ονόματα που με αποκαλούσαν, μου έμειναν πολύ έντονα μέσα μου». «Ελπίζω ότι όταν θα έχω δικά μου παιδιά, οι άνθρωποι θα είναι πιο ανοιχτόμυαλοι για το πώς αλλάζουν τα πράγματα και ότι ο μικτός κόσμος είναι αυτό που έχει σημασία. Εννοώ, σίγουρα, η μείξη τον κάνει πολύ πιο όμορφο και πολύ πιο ενδιαφέρoν».

Δείτε ακόμη

Με μήνυση απειλούν Κάνιε Γουέστ και Κιμ Καρντάσιαν πρώην σωματοφύλακά τους
Οι διασημότητες με τις περισσότερες αναζητήσεις στη Google την περίοδο της καραντίνας
Οι Anonymous “χτυπούν” ξανά με συγκλονιστικά στοιχεία για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις