Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Αμαλία Μεγαπάνου: Έγινε εξώφυλλο με την Jackie Kennedy
LIFESTYLE

Αμαλία Μεγαπάνου: Έγινε εξώφυλλο με την Jackie Kennedy

Αμαλία Μεγαπάνου: Η Πρώτη Κυρία ήταν όμορφη κομψή και καλλιεργημένη, έγινε εξώφυλλο στις «ΕΙΚΟΝΕΣ» με την Jackie Kennedy.

Αμαλία Μεγαπάνου: Κόρη του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, αδερφού του διανοούμενου πολιτικού και ιστορικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 91 ετών. Η Αμαλία έλαβε την παιδεία και την μόρφωση των κοριτσιών στης μεγαλοαστικής τάξης και ήταν ένα ευφυές και καλλιεργημένο άτομο με επίπεδο, γνώσεις και καλούς τρόπους. Την διέκρινε η σεμνότητα, ήταν εξαιρετικά εμφανίσιμη και ξεχώριζε για το διακριτικό μεν αλλά πολύ ωραίο προσωπικό στυλ της.

Έκανε πάντοτε πολύ προσεγμένες δημόσιες εμφανίσεις και προτιμούσε τα σικ ταγιέρ, τα custom made παλτό, αγαπούσε τα καπέλα, κρατούσε πάντοτε επώνυμες τσάντες και δεν αποχωριζόταν τις κλασσικές γόβες στιλέτο. Τα ρούχα της έφεραν την υπογραφή μεγάλων Ελλήνων σχεδιαστών και αναδείκνυαν τη σιλουέτα της χωρίς ποτέ να προκαλεί ενώ προτιμούσε τους κομψούς σινιόν κότσους και το διακριτικό μακιγιάζ.

Γράφει η Έλενα Φάκου

Αμαλία Μεγαπάνου: Ο γάμος με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Με τον πρώτο της σύζυγο, Κωνσταντίνο Καραμανλή γνωρίστηκε μέσα από τους κύκλους της υψηλής κοινωνίας στους οποίους κινήθηκαν και οι δυο. Από το 1951 έως και το 1972 που πήρε διαζύγιο, στάθηκε στο πλευρό του τόσο κατά την Πρωθυπουργική του θητεία (1955-1963 δηλαδή όταν ο Εθνάρχης ανέλαβε την Προεδρία του «Ελληνικού Συναγερμού» – μετά το θάνατο του στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου-, του οποίου κόμματος το όνομά άλλαξε σε Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση) όσο και στην αυτοεξορία του στο Παρίσι κατά την περίοδο της δικτατορίας (1967-1974).

Η Αμαλία Μεγαπάνου είχε σπάνιο ήθος και απολάμβανε γενική αποδοχή της κοινωνίας, κάτι το οποίο βοηθούσε πολύ και τον ίδιο τον Καραμανλή στην γενικότερη δημόσια εικόνα του. Δεν αναμίχθηκε ποτέ στα πολιτικά ζητήματα, απέφευγε τις συνεντεύξεις και δεν έλαβε ποτέ θέση δημόσια για κάποιο ζήτημα. Το ότι απέφευγε να σχολιάσει τα πολιτικά πράγματα δεν σημαίνει ότι δεν είχε άποψη, απλώς ήξερε πώς να σταθεί σωστά στο ύψος των περιστάσεων όντας μια διακριτική παρουσία δίπλα στο σύζυγό της.

Ο Καραμανλής πρώτος ηγέτης που συναντά τον JFK

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης τον οποίο συνάντησε ο John Kennedy μόλις τρεις μήνες μετά την εκλογή του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ. Το ζεύγος Kennedy φωτογραφήθηκε με το ζεύγος Καραμανλή κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης ενώ οι δυο κυρίες, έγιναν εξώφυλλο στο περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ με την Αμαλία –τότε Καραμανλή – να είναι εξίσου κομψή με την Jackie. Ο δεύτερος γάμος της Αμαλίας έγινε με τον γυναικολόγο Επαμεινώνδα Μεγαπάνο και η ίδια έγινε συγγραφέας βιβλίων.

Με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή διατήρησε καλές σχέσεις μέχρι το τέλος της ζωής του και μάλιστα με δωρεά της παραχώρησε τη συλλογή του πατέρα της στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θα τη θυμόμαστε πάντοτε για την ευγενική φυσιογνωμία, την πραότητα και την διακριτική της παρουσία. Η κηδεία της θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο το ίδιο ήσυχα, όπως η ίδια είχε επιλέξει να ζει.

Δείτε ακόμα

Μισή έμεινε η Ελιάνα Χρυσικοπούλου – Οι φωτο που ανέβασε με μπικίνι
Η αδιανόητα όμορφη σύζυγος του Ίσκο μιλάει για sex
Η βεντάλια, το αγαπημένο αξεσουάρ της Νόνης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις