Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – Πανδημία: Κόσμος στην εξέδρα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – Πανδημία: Κόσμος στην εξέδρα

Ποδόσφαιρο - Πανδημία: Όσο μειώνονται τα νέα κρούσματα κορωναϊού τόσο οι αρχές, οι φορείς, οι γιατροί και ο κόσμος σε κάθε χώρα …ξεθαρρεύουν

Ποδόσφαιρο – Πανδημία: Όσο μειώνονται τα νέα κρούσματα κορωναϊού τόσο οι αρχές, οι φορείς, οι γιατροί και ο κόσμος σε κάθε χώρα ξεθαρρεύουν. Και μία μία οι χώρες που έχουν εξαγγείλει επίσημα την επιστροφή στην δράση συζητούν το ενδεχόμενο να επιτραπούν λίγο λίγο οπαδοί στις εξέδρες. Αυτή τη φορά στο προσκήνιο βγήκε η Ισπανία. Η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει ακόμα το ενδεχόμενο να επιτρέψει την παρουσία φιλάθλων στους αγώνες της La Liga. Η οποία στήνεται ξανά στη σέντρα στις 11 Ιουνίου. Ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής του ισπανικού Υπουργείου Υγείας, Φερνάντο Σιμόν, δήλωσε: “Δεν έχουμε αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο. Θα βασιστούμε στην εξέλιξη της πανδημίας και στην συμπεριφορά των πολιτών στην φάση 3. Είναι αδύνατον αυτή την στιγμή να πάρουμε μία τελική απόφαση”.

Υπενθυμίζεται πως ήδη το ενδεχόμενο έχει τεθεί στην Ελλάδα, στη Γερμανία για επιλεγμένους αγώνες και γήπεδα. Συζητιέται και στην Αγγλία για τον τελικό κυπέλλου που αποτελεί και το… διαμάντι στο ποδοσφαιρικό στέμμα της χώρας. Το φοβερό είναι πως κουβεντιάζεται το να επιτραπούν οπαδοί στα ιταλικά γήπεδα. Πριν καν ξεκινήσουν τα ματς της Serie Α και ενώ η Ιταλία είναι από τις πιο πληγωμένες από την πανδημια χώρες.

Ποδόσφαιρο – Πανδημία: Στη Γαλλία βλέπουν 2020-21

Στον αντίποδα, οι ομάδες της Ligue 1 και της Ligue 2 της Γαλλίας, στην οποία τα πρωταθλήματα έχουν οριστικά ακυρωθεί, ζητάνε από την γαλλική Κυβέρνηση να σχεδιαστεί απο κοινού το σχέδιο για την νέα χρονιά. Και όχι μόνο. Ζητούν και ένα πλάνο διάσωσης όσον αφορά τις ζημιές στο οικονομικό κομμάτι. Η οριστική διακοπή της φετινής χρονιάς έχει φέρει απώλειες που υπολογίζονται μεταξύ  600 με 800 εκ. ευρώ. Ετσι τα κλαμπ των δύο μεγάλων επαγγελματικών κατηγοριών συνέταξαν κοινή επιστολή και ζητούν bailout από το κράτος πριν καταρρεύσει το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.

Δείτε ακόμη:

Ο Μπαλντέ θέλει να αναλάβει τροφή και στέγη εποχιακών εργατών
Τα προγράμματα σε Ιταλία, Ισπανία και η σέντρα της Τσάμπιονσιπ
Ευρωκύπελλα: Κανονικά σε τρεις εβδομάδες ή ολοκλήρωση με φάιναλ 8

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις