Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – Ρόκα: Του χρόνου Ευρώπη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Ρόκα: Του χρόνου Ευρώπη

Παναθηναϊκός - Ρόκα: Τέλος η Ευρώπη διά στόματος Ρόκα, ο σχεδιασμός γίνεται για του χρόνου - Τι είπε για μεταγραφές και όχι μόνο ο Ισπανός

Παναθηναϊκός – Ρόκα: Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού σε συνέντευξή του σε καταλανικό ράδιο αποκάλυψε πως για το τριφύλλι είναι οριστικός ο ευρωαποκλεισμός. Ο στόχος μας για τα πλέι οφ είναι να τερματίσουμε μέσα στις ευρωπαϊκές θέσεις, αν και δυστυχώς δεν μπορούμε να παίξουμε στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν” είπε ο Ρόκα. Ο Ισπανός συνέχισε διευκρινίζοντας: “Αυτό συμβαίνει λόγω του αποκλεισμού, εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης που πέρασε ο σύλλογος τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, έχουμε προχωρήσει στις συζητήσεις μας με την UEFA ώστε να έχουμε την αδειοδότηση την επόμενη σεζόν. Η UEFA αντιλαμβάνεται την θέση μας και ήταν «ανοιχτή» και οι συνομιλίες εξελίχθηκαν θετικά. Εξαιτίας του κορωναϊού τα πάντα «πάγωσαν» και ήταν πολύ δύσκολο να αποκτήσουμε την άδεια από τώρα”.

Ο Ρόκα συμπληρώνοντας τη στόχευση του ΠΑΟ στα πλέι οφ υπογράμμισε: “Για εμάς, προφανώς, αποτελεί κίνητρο να συνεχίσουμε την καλή πορεία προ διακοπής. Αλλά παράλληλα σκεφτόμαστε και σχεδιάζουμε ήδη την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Θέλουμε να κάνουμε καλά πλέι οφ, να τελειώσουμε με καλή δυναμική, το οποίο είναι πολύ σημαντικό γιατί έχουμε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Και τέτοιου είδους παιχνίδια θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν εμπειρίες. Να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή τους για να αντεπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο που απαιτούν”.

Του χρόνου θα ξαναγίνει Panathinaikos…

Παναθηναϊκός – Ρόκα: “Μετρημένες μεταγραφικές κινήσεις”

Παναθηναϊκός – Ρόκα: Για την απουσία κόσμου από τα γήπεδα ο Ρόκα είπε πως: “Θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά τις προηγούμενες ημέρες γινόταν λόγος για το πρωτόκολλο όπου θα επιτρέπονταν μάξιμουμ 300 άνθρωποι στα γήπεδα, συμπεριλαμβανομένων παικτών, επιτελείων κλπ.. Θα είναι παράξενο το να παίζουμε σε άδειες εξέδρες και ακόμη περισσότερο γιατί στα πλέι οφ θα έχουμε ματς μεταξύ των έξι πρώτων. Ματς που θα ήταν ντέρμπι και θα είχαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα μ’ αυτό το ιδιαίτερο πάθος που χαρακτηρίζει τους οπαδούς των ελληνικών ομάδων. Ωστόσο, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ας ελπίσουμε να βρεθεί η λύση ώστε να επιστρέψει ο κόσμος την επόμενη σεζόν. Ακόμη και αν δεν θα επιτρέπεται να γεμίσει όλο το γήπεδο ή αν θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους. Για την ώρα είναι πολύ καλό να αρχίσουμε και πάλι τους αγώνες”.

Οσον αφορά στον προγραμματισμό των μεταγραφών στους πράσινους ο καθ υλην αρμόδιος τόνισε: Εκτιμώ πως θα είναι τα πάντα πολύ… μετρημένα. Οι σύλλογοι αυτή την στιγμή κάνουμε τους υπολογισμούς μας, προσπαθούμε να βγάλουμε μπάτζετ κλπ. Και φυσικά για τον κάθε σύλλογο η κατάσταση είναι διαφορετική. Αν παίζεις Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ. Αν αντιμετωπίζεις το ενδεχόμενο του υποβιβασμού κλπ. Φυσικά, το ποδόσφαιρο δεν θα ξεφύγει από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας. Και εμείς που εξαρτιόμαστε από τους σπόνσορες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, από τα εισιτήρια και άλλα, θα δούμε να μειώνονται τα έσοδά μας. Και ως εκ τούτου είμαστε σε στάση αναμονής. Γιατί όσες προβλέψεις και να κάνουμε αυτή την στιγμή είναι δύσκολο να ξέρεις ακριβώς τι θα συμβεί. Αλλά κάποια στιγμή θα ξεκαθαρίσει όλη η κατάσταση και τότε νομίζω πως θα είναι παράξενα. Εκτιμώ πως θα βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν έχουμε ξαναδεί”.

Δείτε ακόμη:

Με Δώνη στα play offs ο Παναθηναϊκός
Ποια ομάδα θα πετύχει τις περισσότερες νίκες στα play off;
Θετικοί στον κορωνοϊό 16 παίκτες της Βάσκο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις