Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – κοινωνία: Οχι στο ρατσισμό
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – κοινωνία: Οχι στο ρατσισμό

Ποδόσφαιρο - κοινωνία: Ισχυρό μήνυμα από τη Λίβερπουλ κατά του ρατσισμού και υπέρ της δικαίωσης Φλόιντ - Μηνύματα στα σόσηαλ μήντια και από Πογκμπά, Ράσφορντ - Σκέφτονται τιμωρίες στην Μπουντεσλίγκα!

Ποδόσφαιρο – κοινωνία: Ένα κύκλο στη σέντρα του Ανφιλντ σχημάτισαν οι παίκτες της Λίβερπουλ γονατιστοί ως ένδειξη στήριξης στις διαδηλώσεις κατά του εκμηδενισμού της αξίας ζωής των μαύρων. Η γεμάτη νόημα και δύναμη εικόνα των 29 άσων των κόκκινων προστέθηκε στις διαμαρτυρίες παγκοσμίως. Διαμαρτυρίες για τον φόνο του Αμερικανού πολίτη Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει είναι οι χειρότερες στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες. Από όλο τον κόσμο, δε, υπάρχουν παρόμοιες δηλώσεις στήριξης υπο το σοσηαλμηντιακό χασταγκ #BlackLivesMatter

Η στήριξη στις φωνές κατά του ρατσισμού έρχεται από ολοένα και περισσότερους μεγάλης κλάσης αθλητές. Εκτός της ομαδικής κίνησης της Λίβερπουλ, ο Πολ Πογκμπά της Γιουνάιτεντ τουίταρε αντίστοιχου ύφους μήνυμα με υψωμένη γροθιά και ένα κείμενο που μεταξύ άλλων αναφέρει: “Θλίψη για τον Τζορτζ και κάθε μαύρο που υποφέρει από ρατσισμό κάθε μέρα. Στο ποδόσφαιρο, στη δουλειά, στο σχολείο, παντού. Καμία ανοχή πια σε πράξεις ρατσισμού”.

Ποδόσφαιρο – κοινωνία: Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ράσφορντ

Το δικό του μήνυμα πέρασε και ο Μάρκους Ράσφορντ. Με ασπρόμαυρη φωτογραφία και σε μαύρο πένθιμο φόντο να επισημαίνει μεταξύ άλλων πως τώρα πρέπει “να είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Οι ζωές των μαύρων μετράνε, η μαύρη κουλτούρα μετράει. Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ”.

Η Μπουντεσλίγκα σκέφτεται τιμωρία (!) στους #JusticeForGeorge

Η Μπουντεσλίγκα, πάντως, δεν φαίνεται να συμμερίζεται την ανάγκη έκφρασης ποδοσφαιριστών. Η πειθαρχική της επιτροπή σκέφτεται να τιμωρήσει τους ΜακΚένι, Τιράμ, Σάντσο και Χακίμι! Ο λόγος; Επειδή ο καθένας, με τον δικό του τρόπο, ζήτησε “δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ” και οι κανονισμοί του γερμανικού πρωταθλήματος είναι ξεκάθαροι και επισημαίνουν ότι απαγορεύεται ο ποδοσφαιριστής να φέρει στον εξοπλισμό του μηνύματα πολιτικού, θρησκευτικού ή προσωπικού περιεχομένου, μηνύματα ή φωτογραφίες.

“Τις επόμενες ημέρες θα ασχοληθούμε με αυτά τα γεγονότα και θα εξετάσουμε ανάλογα τα στοιχεία» δήλωσε σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής Άντον Ναχράινερ. Υπάρχουν και αυτοί -οι περισσότεροι- που τάσσονται κατά τέτοια τραγελαφικής κίνησης. Μιλώντας  για την πιθανότητα τιμωρίας των τεσσάρων ποδοσφαιριστών, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ουνιόν Βερολίνου, Όλιβερ Ρούνερτ, υπογράμμισε: “Αν η πειθαρχική επιτροπή προχωρήσει σε έρευνα, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε αν έχουμε τις ίδιες αξίες. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο ζήτημα: Το “όχι” στον ρατσισμό”.

Δείτε ακόμη:

Με Δώνη στα play offs ο Παναθηναϊκός
Ποια ομάδα θα πετύχει τις περισσότερες νίκες στα play off;
Θετικοί στον κορωνοϊό 16 παίκτες της Βάσκο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις