Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΕΠΟ – Γ’ εθνική: Έκλεισε η χρονιά
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ – Γ’ εθνική: Έκλεισε η χρονιά

ΕΠΟ - Γ’ εθνική: Επίσημα ανεβαίνουν στην παραπάνω κατηγορία οι 8 πρωταθλητές της Γ’ εθνικής - Τι προβλέπεται για τον ειδικό όμιλο της Κρήτης

ΕΠΟ – Γ’ εθνική: Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν θα συνεχιστεί λόγω της πανδημίας. Αυτό ήταν γνωστό. Ετσι μετά από απόφαση που πήρε η ΕΠΟ αναδείχτηκαν οι 8 πρωταθλητές. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας που διεξήχθη σήμερα, λύθηκε και αυτή η εκκρεμότητα. Πλέον είναι γνωστές οι ομάδες που θα ανέβουν στην επόμενη κατηγορία. Από την Γ΄ εθνική ανεβαίνουν λοιπόν, οι πρωταθλητές των 8 ομίλων (Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη, Επισκοπή). Θα υποβιβαστούν, δε, μόνο όσα σωματεία είχαν αποχαιρετήσει και μαθηματικά την κατηγορία, την περίοδο της διακοπής του πρωταθλήματος. Οσες ομάδες είχαν έστω ελάχιστες, αλλά υπαρκτές μαθηματικά ελπίδες, παραμένουν στην κατηγορία!

Η ΕΠΟ, λοιπόν, εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης σχετική ανακοίνωση και αναφέρει: “Η ΕΕ της ΕΠΟ επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας. Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων (4) Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες”.

ΕΠΟ – Γ’ εθνική: ‘Εκτακτη ΓΣ στις 16/6

Η ΦΙΦΑ μόλις προ ημερών με πρόσφατη επιστολή της ζήτησε από την ΕΠΟ συζητήσει σε κλίμα συναίνεσης με την Πολιτεία. Ετσι ώστε να βρεθεί κοινός τόπος για τις εκλογές της Ομοσπονδίας. Η Εκτελεστική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 16 Ιουνίου. Εκεί θα γίνουν οι αλλαγές στο καταστατικό ώστε να καταστεί εφικτό να γίνουν οι αρχαιρεσίες το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Για να γίνουν εκλογές μετά τον Ιούλιο βέβαια, θα πρέπει να υπάρξει και σχετική νομοθετική ρύθμιση. Κάτι που μένει να πράξει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός κ. Αυγενάκης.

Δείτε ακόμη:

Διαιτητές Σούπερ Λιγκ: Δεν θα δεχθούμε καμία μείωση!
Εγκρίθηκαν όλα τα αιτήματα της λίγκας από την ΕΠΟ
Χέιζελ: Το χρονικό, η τραγωδία και το κουκούλωμα… (photo & video)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις