Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΕΠΟ – Εκτελεστική Επιτροπή: Ναι σε όλα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ – Εκτελεστική Επιτροπή: Ναι σε όλα

ΕΠΟ - Εκτελεστική Επιτροπή: Δεν αρνήθηκε τίποτα στη Σούπερ Λιγκ, πέρασαν όλα τα αιτήματα πλην της μείωσης εξόδων διαιτησίας που πάνε για την επόμενη συνεδρίαση 

ΕΠΟ – Εκτελεστική Επιτροπή: H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη και όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες ενέκρινε ενόψει πλέι οφ ό,τι είχε ζητήσει η Σούπερ Λιγκ. Το μόνο που δεν έχει διευκρινιστεί αν περνάει, είναι τα μειωμένα κόστη διαιτησίας σε πλέι οφ και πλέι άουτ. Που μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, Ετσι σύμφωνα με τις προσωρινές αλλαγές για το έκτακτο της περίστασης, στα πλέι οφ θα έχουμε 20μελείς αποστολές. Και πέντε αλλαγές σε κάθε αγώνα. Αλλά και τάιμ άουτ για νερό στο μέσο των ημιχρόνων.

Παράλληλα επικυρώθηκε και τυπικά η παράταση της αγωνιστικής περιόδου. Η αναγκαστική παράταση δηλαδή, λόγω  της αναγκαστικής τρίμηνης παύσης ελέω πανδημίας. Επιπλέον πάει πίσω και η προθεσμία για κοινοποίηση της ημερομηνίας έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τέλος δεν θα κατατίθενται παράβολα για την κατ εξαίρεση τροποποίηση των συμβολαίων. Συμβόλαια που έληγαν νωρίτερα και ακολουθούν τις τροποποιήσεις χρόνου που έθεσε η ΦΙΦΑ.

 

ΕΠΟ – Εκτελεστική Επιτροπή: Αναλυτικά τα αιτήματα που εγκρίθηκαν

* Η αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB. 

* Η αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών που κάθονται στον πάγκο της ομάδας από επτά (7) σε εννιά (9). Αρα το δικαίωμα δήλωσης επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18). 

* Η πραγματοποίηση διαλειμμάτων για ανάκτηση δυνάμεων σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους Κανόνες παιχνιδιού. 

* Η παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. 

* Η παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ. Και κατ’ επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20. 

* Η απαλλαγή κατ’ εξαίρεση της κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών. Προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού. 

Δείτε ακόμη:
Πρωτοσέλιδο ράπισμα κατά πάντων από τη γαλλική “Εκίπ”
Επαναφορά με κέρδη μετά το lockdown ο ΟΠΑΠ
Χέιζελ: Το χρονικό, η τραγωδία και το κουκούλωμα… (photo & video)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις