Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Οι 5 καλύτερες παραλίες Αττικής: Φτάσε με μια βουτιά
PLUS

Οι 5 καλύτερες παραλίες Αττικής: Φτάσε με μια βουτιά

Οι 5 καλύτερες παραλίες Αττικής: Το καλοκαίρι 2020 είναι εδώ, όμως οι διακοπές αργούν κι εσείς θέλετε να αποδράσετε έστω για λίγες ώρες; Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Οι 5 καλύτερες παραλίες Αττικής: Το καλοκαίρι 2020 είναι εδώ, όμως οι διακοπές αργούν κι εσείς θέλετε να αποδράσετε έστω για λίγες ώρες; Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Τι εννοώ; Θα σας προτείνουμε τις 5 καλύτερες παραλίες εντός αττικής. όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε συνδυασμό με καλό φαγητό! Αν μπορείς να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για μια βουτιά κάποια ημέρα μέσα στην εβδομάδα, θα το ευχαριστηθείς περισσότερο. Τα σαββατοκύριακα σε προειδοποιούμε, θα έχουν αρκετό κόσμο.

1. Πόρτο Ράφτη

Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 43,3 χλμ., 52 λεπτά με το αυτοκίνητο, ΚΤΕΛ Αττικής από 6:15-21:15. Καθαριότητα: Κατάλληλες και καθαρές. Μέσα και έξω από το νερό: Μικρός κόλπος με σπηλιές και αμμουδιά. Στην Αγία Μαρίνα είναι εξαιρετικά τα νερά. Τι είπε το Facebook: Οι παραλίες του Πόρτο Ράφτη, και κυρίως η Ερωτοσπηλιά και ο Άγιος Σπυρίδωνας, ισοψήφισαν με τα Λεγραινά. Οι υπόλοιπες είχαν πάρα πολύ καλά σχόλια. Τιμές-Οργάνωση: Δεν είναι οργανωμένη. Καντίνες, και beach bar με σνακ. Γύρω-γύρω (Φαγητό): Καλό ψάρι. Ιδιαίτερα «Στου Μπιμπίκου». Αξιοθέατα: Η αρχαία Δρίβλια και το γραφικό λιμανάκι. Sports: Στην Ερωτοσπηλιά έρωτας. Στο Αυλάκι έχει γήπεδα μπάσκετ, beach volley και ποδοσφαίρου. Τύπος κολυμβητή: Bohme αναχωρητές και γυναίκες που επιδίδονται σε topless.

2. Μαύρο Λιθάρι

Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 39.6 χλμ, 50 λεπτά με το αυτοκίνητο, ΚΤΕΛ Αττικής από 06:00-09:30. Καθαριότητα:κατάλληλη:Μέσα και έξω από το νερό: Άμμος παντού.
Τι είπε το Facebook: Μέσα στην πρώτη πεντάδα των προτιμήσεων. Τιμές-Οργάνωση: Ομπρέλα+ξαπλώστρα=€9. Μπαράκια από πάνω και ένα οργανωμένο ξενοδοχείο με διάφορα comfort. Γύρω-γύρω (φαγητό): Κοντά η Βάρη και τα Βλάχικα. Αξιοθέατα: Οι τσολιάδες της Βάρης. Sports: Ρακέτα και τζετ-σκι. Τύπος κολυμβητή: Νέος κόσμος και οι γύρω κάτοικοι.

3. Κακιά θάλασσα

Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 52,1 χλμ., 1 ώρα με το αυτοκίνητο, ΚΤΕΛ Αττικής από 6:45-22:30. Καθαριότητα: Κατάλληλη και αρκετά καθαρή. Μέσα και έξω από το νερό: Ψιλό βότσαλο έξω και άμμος μέσα. Τι είπε το Facebook: Τρίτη σε προτιμήσεις στο F/B. Τιμές-Οργάνωση: Δεν έχει είσοδο, αλλά υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουσιέρες, αποδυτήρια και ένα κυλικείο. Γύρω-γύρω (φαγητό): Ψάξτε τον «Γιωργάκη» για φαγητό. Τον συστήνουν οι ντόπιοι. Αξιοθέατα: Πολλά αρχαία έχουν εντοπιστεί στο Σπήλαιο του Κίτσου. Αξίζει μια βόλτα. Sports: Ρακέτα και μπάσκετ στα διπλανά γήπεδα. Τύπος κολυμβητή: Νέος κόσμος, οικογένειες και οι γύρω κάτοικοι.

4. Αστέρας

Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 20,7 χλμ, 30 λεπτά με το αμάξι, αστικά λεωφορεία: 114,116, Γ1, Ε22, ταξί περίπου στα €7,50. Καθαριότητα: έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία αν και δεν είναι τόσο για μπάνιο όσο για socializing. Μέσα και έξω από το νερό: Άμμος και άμμος. Τι είπε το Facebook: Είπε ότι πάει για να πιει κανά ποτό και να δει κανά διάσημο πολιτικό, επιχειρηματία, τραγουδιστή. Τιμές-Οργάνωση: Η ακριβότερη ίσως ελληνική παραλία με €25 είσοδο. Το glam περισσεύει και ξεπερνά ίσως και της Μυκόνου. Γύρω-γύρω (φαγητό): Μικρογραφία ενός βόρειου αμερικανόθρεφτου προαστίου με TGI, Starbucks κ.λπ.
Αξιοθέατα: Μα φυσικά ο Αστέρας και ο κόσμος του. Ειδικά αν έχουν ξεμείνει και μερικοί από τη λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Sports: Θαλάσσιο σκι, τζετ-σκι, ιστιοπλοΐα και windsurfing. Τύπος κολυμβητή: Δείξε μου το γιάπη σου να σου πω ποιος είσαι.

5. Ψάθα

Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 66 χλμ., 1 ώρα και 29 λεπτά με το αυτοκίνητο. Καθαριότητα: Καθαρά νερά και κατάλληλη για μπάνιο. Μέσα και έξω από το νερό: Βότσαλο μέσα και έξω. Τι είπε το Facebook: Ναι μεν από τις πιο μακρινές, αλλά με αρκετές προτιμήσεις. Τιμές-Οργάνωση: Είναι χωριό και στα χωριά οι παραλίες είναι ελεύθερες. Γύρω-γύρω (φαγητό): Πολλά ουζερί και ψαράδικα στην παραλία. Αν σας αρέσει το κρέας, μια βόλτα στα Βίλια δεν θα σας κάνει κακό. Αξιοθέατα: Τα βουνά πάνω από την παραλία. Έτσι, για να ξεφύγετε λίγο από το λιοπύρι. Sports: Ρακετούλα και ψάρεμα. Τύπος κολυμβητή: Κάτοικος δυτικής Αττικής και πολλές οικογένειες. Καλές βουτιές!

Δείτε ακόμα

Με αυτό το ρόφημα μειώνεις κατά 56% τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού
Mαθαίνεις ότι ο σύντροφός σου διατηρεί προφίλ σε Date Application. Και τώρα τι;
Βελούδινο δέρμα ακόμα και με ξυραφάκι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις