Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αποτρίχωση με ξυραφάκι: Τιπς για βελούδινο δέρμα
PLUS

Αποτρίχωση με ξυραφάκι: Τιπς για βελούδινο δέρμα

Αποτρίχωση με ξυραφάκι: Μην χαλάς το δέρμα σου, μάθε τους σωστούς τρόπους και τα λάθη που κάνεις στην αποτρίχωση στο σπίτι.

Αποτρίχωση με ξυραφάκι: Μάθε σωστούς τρόπους και τα λάθη που κάνεις στην αποτρίχωση στο σπίτι. Μην χαλάς το δέρμα σου! Η αποχώρηση του χειμώνα και της καραντίνας ίσως σε έχει αφήσει σε μία περίεργη κατάσταση σε ό,τι έχει σχέση με τα μποτέ σου. Πιθανότατα, να βγήκες ξανά στον κόσμο με τεράστια ανάγκη να κάνεις μανικιούρ, πεντικιούρ, να βάψεις τη ρίζα, να φτιάξεις τα φρύδια σου, να γίνεις τέλος πάντων η εκδοχή του εαυτού σου που έχεις συνηθίσει και σου αρέσει. Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται σιγά-σιγά και η στιγμή που τα παντελόνια και τα κολάν μάς λένε αντίο για αρκετούς μήνες και τη θέση τους παίρνουν σορτς, φούστες και καλοκαιρινά φορεματάκια. Με άλλα λόγια, ώρα για αποτρίχωση.

Σε περίπτωση που ξυρίζεις τα πόδια σου μόνη σου στο σπίτι με ξυραφάκι, διάβασε τη συνέχεια και κατάλαβε τι πρέπει να κάνεις για να προστατέψεις το δέρμα σου, αλλά και να φαίνεται φρέσκο το ξύρισμα σου.  Να κάνεις απολέπιση. Ένα απαραίτητο βήμα πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία του ξυρίσματος είναι η σωστή απολέπιση. Ένα απλό body scrub της επιλογής σου θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα της επιφάνειας του δέρματός σου και θα επιτρέψει στο ξυραφάκι να κινείται πολύ πιο εύκολα. Έτσι θα ξεριζώσει τις τρίχες πιο αποτελεσματικά. Η απολέπιση βοηθάει επίσης στο να μην αναπτύσσονται τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα (η γνωστή θυλακίτιδα) και προστατεύει την επιδερμίδα από οιδήματα.

Αποτρίχωση με ξυραφάκι: Μην ξυρίζεσαι το πρωί

Ακούγεται περίεργο αλλά η ώρα της ημέρας που κάνεις αποτρίχωση έχει σημασία! Και αυτό γιατί όσο κοιμάσαι, τα πόδια σου πρήζονται ελαφρώς, γεγονός που αναγκάζει τις τρίχες να επιστρέψουν στα θυλάκιά τους. Έτσι λοιπόν, καλύτερα να αρπάξεις το ξυραφάκι σου το βράδυ και να ξεκινήσεις τη διαδικασία αφού έχεις επιστρέψει στο σπίτι. Επιπλέον συμβουλή: Άπλωσε κάποια ενυδατική λοσιόν στα πόδια σου πριν τον ύπνο έτσι ώστε να ξυπνήσεις με λείο και τρομερά απαλό δέρμα. Αν η επιδερμίδα σου είναι φυσιολογική, διάλεξε μία πιο ελαφριά κρέμα σώματος. Για ξηρό δέρμα αναζήτησε κάτι πιο παχύρρευστο και ισχυρό, όπως ένα κατάλληλο body butter.

Μην χρησιμοποιείς παλιό ξυραφάκι

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις και ίσως έχει βλαβερά αποτελέσματα για την υγεία σου. Τα παλιά ξυραφάκια είναι πόλος έλξης βακτηρίων και μικροβίων κάθε λογής, κυρίως αν πρόκειται για κάποιο προϊόν μίας χρήσης που ακόμα δεν έχεις πετάξει. Επιπλέον, σκουριάζουν εύκολα εξαιτίας της υγρασίας που υπάρχει στο μπάνιο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με το δέρμα σου. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και ξεφορτώσου τα.

Να χρησιμοποιείς αρκετό αφρό και να μην προτιμάς το απλό σαπούνι

Αν δεν έχεις μεγάλο πρόβλημα τριχοφυΐας, είναι εξαιρετικά βολικό και γρήγορο να ξυρίζεις τα πόδια σου όσο είναι στεγνά ή να χρησιμοποιείς το απλό αφρόλουτρο όσο κάνεις το ντουζ σου. Όμως η έλλειψη του κατάλληλου αφρού ξυρίσματος μπορεί να οδηγήσει σε κοψίματα, πληγές και σημάδια. Και ποια θέλει να έχει σημαδεμένα πόδια το καλοκαίρι;! Καμία. Ασκείς μεγάλη πίεση. Μήπως είσαι εσύ το πρόβλημα; Σε περίπτωση που ανεβοκατεβάζεις το ξυραφάκι στο πόδι σου με μεγάλη ένταση, μάλλον ναι. Η υπερβολική πίεση στο ξύρισμα είναι ένας σίγουρος τρόπος να προκαλέσεις ενόχληση και ερεθισμούς στην επιδερμίδα, επομένως προσπάθησε να το κάνεις απαλά και προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή από πάνω προς τα κάτω.

Μην ξυρίζεσαι χωρίς να κάνεις ντουζ

Ναι, μερικές φορές χρειάζεται να είσαι γρήγορη, όμως καλύτερα να κάνεις αποτρίχωση ενώ πρώτα έχεις σαπουνιστεί και μάλιστα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πολλοί είναι οι ειδικοί που συμβουλεύουν να βρίσκεσαι στη μπανιέρα για περίπου δεκαπέντε λεπτά πριν ξεκινήσεις να ξυρίζεσαι, έτσι ώστε η υγρασία να έχει ανοίξει τους πόρους της επιδερμίδας σου και μαζί τα θυλάκια στις τρίχες των ποδιών. Περισσότερη ώρα από δεκαπέντε λεπτά όμως μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και ζάρες, για αυτό μην το παρακάνεις.

Να μην χρησιμοποιείς ανδρικό ξυραφάκι

Αν στο σπίτι υπάρχει αγόρι, είναι πολύ εύκολο να δανειστείς τον εξοπλισμό του, όμως δεν θα σου το συμβουλεύαμε. Tα περισσότερα ανδρικά ξυραφάκια είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να μην αφαιρούν τις τρίχες από τη ρίζα τους και δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Επίσης είναι συνήθως προορισμένα για τα ανδρικά γένια και όχι για τα πόδια σου. Καλύτερα λοιπόν να επιλέξεις κάποιο ειδικό προϊόν από το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο που αντιστοιχεί στις ανάγκες σου. Υπάρχουν πολλά.

Πηγαίνεις κατευθείαν για κολύμπι

Μην είσαι αυτός ο άνθρωπος! Συγκρατήσου! Όσο οι πόροι σου είναι ανοιχτοί, το δέρμα σου είναι υπερευαίσθητο και σίγουρα δεν θα αντιδράσει καλά ούτε με το ιώδιο του θαλασσινού νερού ούτε με το χλώριο της πισίνας. Άφησε το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία για την επόμενη ημέρα.

Μην επιλέγεις λοσιόν και κρέμες σώματος με αλκοόλ

Το αλκοόλ προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα και έτσι δεν χρειάζεται να υπάρχει στη λοσιόν που χρησιμοποιείς για μετά το ξύρισμα, εφόσον θέλεις μία απαλή επιδερμίδα. Διάβασε προσεκτικά τα συστατικά της κρέμας που αγοράζεις για τον συγκεκριμένο σκοπό και ρώτησε τον ειδικό στο κατάστημα πριν καταλήξεις. Μία καλή περίπτωση είναι και το λάδι καρύδας, το οποίο θα κρατήσει τα πόδια σου ενυδατωμένα για αρκετή ώρα μετά το ξύρισμα.

Δείτε ακόμα

Με αυτή τη δίαιτα θα χάσεις γρήγορα κιλά για το καλοκαίρι!
Τι πρέπει να φας μετά το σεξ για να το ξανακάνεις
Σε «χτύπησε» ο έρωτας κατακούτελα και δεν το ξέρεις!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις