Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσαντάκηδες με μάσκα: Στα χέρια της ΕΛΑΣ δύο κακοποιοί – Τραυμάτισαν σοβαρά ηλικιωμένη
ΕΛΛΑΔΑ

Τσαντάκηδες με μάσκα: Στα χέρια της ΕΛΑΣ δύο κακοποιοί – Τραυμάτισαν σοβαρά ηλικιωμένη

Τσαντάκηδες με μάσκα: Χειροπέδες στους τσαντάκηδες με τις χειρουργικές μάσκες που τραυμάτισαν σοβαρά ηλικιωμένη γυναίκα προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έβαλαν φρένο στην παράνομη δράση τους.

Τσαντάκηδες με μάσκα: Οι τσαντάκηδες με τη χειρουργική μάσκα και το κοφτερό εργαλείο, σε σχήμα κάρτας, για να κόβουν αστραπιαία τους ιμάντες των τσαντών ανύποπτων γυναικών στους δρόμους, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή του Πειραιά.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τους αναζητούσαν, καιρό τώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής για αρπαγές τσαντών σε Άλιμο και Γλυφάδα και για τον σοβαρό τραυματισμό γυναίκας, η οποία στην προσπάθεια της να συγκρατήσει την τσάντα της, κατέπεσε επί του οδοστρώματος. Οι δύο αρπαγείς τσαντών, συνελήφθησαν μετά από περιπετειώδη καταδίωξή τους από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στον Πειραιά, την ώρα που με  μικρή ταχύτητα, πάνω σε μοτοσικλέτα, κινούνταν,  πολύ κοντά σε πεζοδρόμιο, για να αναζητήσουν την ευκαιρία, να αρπάξουν τσάντα από ανύποπτη γυναίκα. Οι αστυνομικοί τους θεώρησαν ύποπτους από την όλη κίνηση, που παρατήρησαν και κινήθηκαν προς το μέρος τους με τις δικές του μοτοσικλέτες για ν τους ελέγξουν.

Στη θέα, όμως των αστυνομικών, και για να αποφύγουν τον έλεγχο, αφού και στο παρελθόν είχα συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας,  ανέπτυξε ταχύτητα. Μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν. Προσήχθησαν στα γραφεία της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, η οποία αναζητούσε, όπως προαναφέρθηκε, το συγκεκριμένο δίδυμο για αρπαγές τσαντών σε Άλιμο και Γλυφάδα. «Από την έρευνα της Ασφάλειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση για την υπόθεση  «διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το μήνα Οκτώβριο του έτους 2019, είχαν ενωθεί για να διαπράττουν αρπαγές τσαντών από πεζές γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ως προς τον τρόπο δράσης»,  αναφέρει ακόμη η Αστυνομία «αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, κυρίως πεζές γυναίκες, τα προσέγγιζαν επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτες και κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα τους αφαιρούσαν βίαια τις τσάντες τους.

Αιχμηρό αντικείμενο

Για να αποκόπτουν τους ιμάντες των τσαντών, χρησιμοποιούσαν αιχμηρό αντικείμενο σε σχήμα κάρτας, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους κατά τον έλεγχο. Επιπρόσθετα και προκειμένου να αποφεύγουν την ταυτοποίηση τους, κάλυπταν τα στοιχεία των πινακίδων των μοτοσυκλετών με φιμέ υαλοπίνακα και φορούσαν κράνη ή χειρουργικές μάσκες».

Στη συνέχεια η Αστυνομία αναφέρεται στη σκληρότητα που έδειχναν οι δράστες απέναντι στα εμβρόντητα θύματα:

«Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας και της αδιαφορίας για το αποτέλεσμα των πράξεων τους, συνιστά η περίπτωση ηλικιωμένης γυναίκας, που αντιστάθηκε για να διατηρήσει στην κατοχή της την τσάντα της και έπεσε θύμα έντονης σωματικής βίας, με αποτέλεσμα τη σφοδρή πτώση της στο έδαφος και το σοβαρό τραυματισμό της». Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τρεις  περιπτώσεις ληστειών και μία  περίπτωση κλοπής, στις περιοχές Αλίμου, Γλυφάδας και Πειραιά.

Μετά από έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 δίκυκλες μοτοσυκλέτες, 2 κράνη μηχανής, 3 πλαστές πινακίδες Ι.Χ.Ε., 2 κινητά τηλέφωνα και αιχμηρό αντικείμενο σε σχήμα κάρτας, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την αποκοπή των ιμάντων τσαντών. Οι κατηγορούμενοι, σημειώνει η Αστυνομία,  έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν, για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης. Και οι δύο οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, κατηγορούμενοι  για ληστείες, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κλοπή, ψευδή κατάθεση, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις