Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ίσια μαλλιά με κερατίνη: Άπλες και εύκολες λύσεις
PLUS

Ίσια μαλλιά με κερατίνη: Άπλες και εύκολες λύσεις

Ίσια μαλλιά με κερατίνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις στα μαλλιά σου θεραπεία κερατίνης

Ίσια μαλλιά με κερατίνη: Οι περισσότερες γυναίκες αγαπούν τα ίσια μαλλιά και είτε επισκέπτονται το κομμωτήριο για επαγγελματικό ίσιωμα με βούρτσα και σεσουάρ, είτε επιχειρούν να ισιώσουν τα μαλλιά τους μόνες τους στο σπίτι με διάφορα εργαλεία ισιώματος όπως οι πρέσες, των οποίων όμως η αλόγιστη χρήση μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της τρίχας. Υπάρχει μια αλήθεια όσον αφορά στα μαλλιά των γυναικών η οποία αξίζει να ειπωθεί: όσες έχουν ίσια μαλλιά θα ήθελαν να έχουν σγουρά και όσες έχουν σπαστά ή σγουρά θα προτιμούσαν να έχουν ίσια.

Επειδή όμως οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν ολόισια μαλλιά, αλλά κάποιο είδος σπαστών, σγουρών ή μαλλιών που φριζάρουν, η θεραπεία κερατίνης η οποία ισιώνει τα μαλλιά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πλέον πολύ δημοφιλής και κερδίζει συνέχεια έδαφος με πολλές γυναίκες να την επιλέγουν.

γράφει η Έλενα Φάκου

Ίσια μαλλιά με κερατίνη: Βάφω τα μαλλιά μου, πότε πρέπει να κάνω την θεραπεία, πριν ή μετά;

Σε περίπτωση που κάνεις βαφή μαλλιών, ειδικά αν αυτή είναι σκούρο χρώμα, πρώτα πρέπει να περάσεις την κερατίνη και μετά από μερικές ημέρες την βαφή και ο λόγος είναι ότι η κερατίνη ξανοίγει το χρώμα των μαλλιών επομένως αν τα κάνεις ανάποδα θα χαλάσεις την απόχρωση που ήθελες να πετύχεις.

 Πόσα είδη κερατίνης υπάρχουν και ποια να προτιμήσεις

Καταρχάς καλό θα ήταν να προτιμήσεις την οργανική κερατίνη η οποία δεν περιέχει φορμαλδεΰδη, ένα συστατικό το οποίο είναι βλαβερό για την υγεία. Επομένως αν αποφασίσεις να κάνεις θεραπεία κερατίνης, το πρώτο που θα πρέπει να ρωτήσεις την κομμώτρια σου είναι αυτό και στη συνέχεια μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δυο είδη κερατίνης: στη θεραπευτική και στην κανονική. Όταν λέμε θεραπευτική εννοούμε πως η τεχνίτρια θα περάσει στα μαλλιά σου το προϊόν και δεν θα περάσει στο τέλος την πρέσα για ίσιωμα ενώ στην κανονική θα τα ισιώσει κανονικά με το συγκεκριμένο εργαλείο.

Οι διαφορές που έχουν αυτά τα δυο είδη κερατίνης είναι ότι η μεν θεραπευτική κλείνει τα λέπια της τρίχας και τα ηρεμεί από το υπερβολικό φριζάρισμα αλλά δεν επεμβαίνει στην τρίχα ώστε να την ισιώσει υπερβολικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η ‘κανονική’ με το εργαλείο που βγάζει θερμότητα στο τέλος συμπληρώνει και το στοιχείο του έντονου ισιώματος για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο είναι περίπου 2 μήνες αν υποθέσουμε ότι λούζεσαι μια φορά την ημέρα με το ειδικό σαμπουάν που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αφού κάνεις τη θεραπεία στα μαλλιά σου.

Η διαδικασία στο κομμωτήριο έχει διάρκεια περίπου μια ώρα, ανάλογα με το είδος της κερατίνης που θα επιλέξεις αλλά και το μήκος των μαλλιών σου και ξεκινάει με λούσιμο το οποίο γίνεται με ένα ειδικό σαμπουάν το οποίο μένει στο τριχωτό της κεφαλής για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, η τεχνίτρια περνάει το ειδικό προϊόν και το αφήνει 20 λεπτά. Τέλος αν έχεις επιλέξει την οργανική απλά θα στεγνώσει τα μαλλιά σου ενώ αν έχεις επιλέξει την κανονική ή αλλιώς brazilian, θα ισιώσει τα μαλλιά σου με την πρέσα.

Δείτε ακόμη

Λίστες αναμονής στα κομμωτήρια; Δημιουργήστε με ό,τι έχετε από το σπίτι
Οι κεκλεισμένων των θυρών επιδείξεις, τα μεταχειρισμένα ρούχα και οι live streaming εβδομάδες μόδας
Η Λάουρα άλλαξε μαλλιά μετά από 13 χρόνια – Και είναι πολύ πιο όμορφη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις