Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ανοιχτά γήπεδα κορονοϊός: Παραδόθηκε το πρωτόκολλο των αγώνων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανοιχτά γήπεδα κορονοϊός: Παραδόθηκε το πρωτόκολλο των αγώνων

Ανοιχτά γήπεδα κορονοϊός: Αντίστροφη πλέον μέτρηση για την ελληνική επανεκκίνηση. Παραδόθηκε το πρωτόκολλο των αγώνων στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ανοιχτά γήπεδα κορονοϊός: Παραδόθηκε το πρωτόκολλο των αγώνων στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που κι αυτό με την σειρά του αναμένεται να πάρει το πράσινο φως από τον ΕΟΔΥ. Μέσα στα 300 άτομα συμπεριλαμβάνονται οι άνδρες ασφαλείας, οι αστυνομικοί, οι γιατροί και οι πυροσβέστες, διάφοροι συνοδοί και όλοι αυτοί που κρίνεται υποχρεωτική η παραμονή τους στους αγωνιστικούς χώρους. Ας δούμε όμως κάποια σημεία του πρωτοκόλλου και τι ακριβώς αναφέρεται. 

Σε κάθε αγώνα θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες έτσι ώστε το προσωπικό που θα απασχοληθεί να περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ο μέγιστος αριθμός όλων των παρευρισκομένων ανά πάσα στιγμή, σε μια εγκατάσταση, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τα 300 άτομα. Ο κάθε παρευρισκόμενος στην αθλητική εγκατάσταση οφείλει να παραμένει στους χώρους αρμοδιότητάς του και να μην μετακινείται σε άλλους χώρους.

Ανοιχτά γήπεδα κορονοϊός: Μέγιστος αριθμός στα γήπεδα

Για παράδειγμα ο μέγιστος αριθμός των αξιωματούχων στους πάγκους μπορεί να είναι 26 άτομα, οι διαπιστευμένοι της γηπεδούχου 9 και της φιλοξενούμενης ομάδας 4. Ακριβώς τα ίδια μέτρα θα υπάρχουν και στους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου, μεταξύ του Άρη και της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Σαφώς αυτά τα μέτρα αναμένεται να απομακρύνουν και την παραμικρή υποψία για την μετάδοση του ιού και τώρα αυτή την στιγμή που τα μέτρα θα έχουν χαλαρώσει. Άλλωστε ακολουθούνται να υποθέσουμε και οι σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΔΥ.

Δείτε ακόμη

Χαμηλές πτήσεις τελικά για ΑΕΚ και ΠΑΟ
Σε 8 γήπεδα η επανέναρξη του Αγγλικού Πρωταθλήματος
Διοίκηση και ομάδες συμφώνησαν για οριστική διακοπή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις