Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κορονοϊός ποδόσφαιρο: 40% αναμένεται η ζημιά
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: 40% αναμένεται η ζημιά

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Προκαλεί ανατριχίλα η έκθεση της DEUTSCHE BANK για την Ευρώπη και το ποδόσφαιρο.

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Η λαϊκή αυτή ελληνική παροιμία μοιάζει πολύ με την υπάρχουσα σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η λέξη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι πολύ μικρή για να αποτυπώσει την ζοφερή αυτή εικόνα που δημιούργησε ο κορωνοϊός τους τελευταίους μήνες. Περισσότερο από 40% αναμένεται να είναι η ζημιά για τους μεγάλους συλλόγους παγκοσμίως. Φυσικά όσο πιο μεγάλος είναι ο Σύλλογος τόσο υπολογίζεται η μεγαλύτερη ζημιά του. Eιδικά Γαλλικές Ισπανικές και Σουηδικές ομάδες αναμένεται να πληρώσουν το μάρμαρο στο έπακρον.Τώρα στην Ελληνική πραγματικότητα τα πράγματα μάλλον θα θυμίζουν εν πολλοίς την εποχή του 2010. Η ελληνική ζημιά στις μεγάλες ομάδες σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς αναμένεται να ξεπερνά τα 4 εκατ, ευρώ.

Για παράδειγμα η Γερμανία μίλησε σε σχετική έκθεση της Deutsche Bank για την μεγάλη ζημιά της φετινής σεζόν. Τουλάχιστον 2,5 δισ θα στοιχίσει στους ευρωπαϊκούς συλλόγους η κατάσταση αυτή. Οι δε νέες απώλειες που σίγουρα θα συνεχιστούν μιλάνε για συνολική ζημιά πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ. Οι κλειστές πόρτες, η απώλεια των εσόδων από θεατές, διαφημίσεις και τηλεοπτικά δικαιώματα μεταφράζονται σε λιγότερα εμπορικά έσοδα. Άρα το καλοκαίρι που έρχεται από οικονομικής άποψης θα είναι πάρα πολύ σκληρό. Και δυστυχώς οι μεγάλοι σύλλογοι είναι αυτοί που θα πληρώσουν το σπασμένο μάρμαρο. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είχαν την ατυχία να βρίσκονται σε ισπανικό έδαφος και να βλέπουν θολό το επόμενο τοπίο ενώ Γιουβέντους, Μίλαν Ιντερ και άλλες ιταλικές ομάδες, δυστυχώς θα ακολουθήσουν την ίδια μοίρα.

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Κίνηση ματ από Γερμανία

Στη Γερμανική στυγνή πραγματικότητα είδαμε και κρίναμε όλοι μας την κίνηση Ματ της καγκελάριου στην  περίπτωση της lufthansa. Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν αν δούμε και κάτι παρόμοιο στο Γερμανικό ποδόσφαιρο. Απλά οι χώρες που δεν θα κοιτάξουν να στηρίξουν τις ποδοσφαιρικές τους ομάδες, μάλλον θα πλήξουν αρκετά το οικοδόμημα αυτό που προσέφερε άλλωστε αρκετά και στις αντίστοιχες οικονομίες με τους φόρους που αναλογούσαν. Και όχι μόνο ….

Δείτε ακόμη

Όλα τα βλέμματα και πάλι στην Bundesliga
Παραμένει στην Τούμπα ο Βιεϊρίνια
Ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων στη Γιουνάιτεντ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις