Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κορονοϊός F1: Τέλος και το Σίλβερστοουν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορονοϊός F1: Τέλος και το Σίλβερστοουν

Κορονοϊός F1: Τα προβλήματα που ανακύπτουν στη Φόρμουλα 1 είναι διαρκώς αυξανόμενα.

Κορονοϊός F1: Μπορεί στη χώρα μας ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να ξαναρχίζει σιγά σιγά και να είναι ο λιγότερο πληττόμενος από το χώρο του αθλητισμού, όμως το ίδιο δεν φαίνεται να ισχύει διεθνώς με τα προβλήματα που ανακύπτουν στη Φόρμουλα 1 να είναι διαρκώς αυξανόμενα! Μετά το χτύπημα από τη διαφαινόμενη ακύρωση για φέτος του γκραν πρι του Τέξας (25/10) για λόγους ασφάλειας ελέω κορωναϊού, ακόμα δύο σοβαρά προβλήματα έχουν ανακύψει και όχι απλά δυσκολεύουν τη ζωή των ανθρώπων του σπορ, αλλά κονιορτοποιούν κάθε προσπάθεια διατήρησης του προγράμματος σε ένα… λογαριασμό. Ειδικότερα, η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε κανόνες καραντίνας 14 ημερών σε εισερχόμενους στη χώρα για περιορισμό του κινδύνου εξαπλωσης εκ νέου της πανδημίας, έτσι το Σίλβερστοουν, από τις πλέον παραδοσιακές πίστες της F1 τίθεται εν αμφιβόλω!

Η διοίκηση της F1 ευελπιστεί να βγάλει μία ειδική άδεια για το προσωπικό της και αυτό των ομάδων, ώστε να μην χάσει από το πρόγραμμα έναν από τους πιο δυνατούς και αγαπητούς από τον κόσμο του σπορ αγώνες του προγράμματος, αλλά πλέον δεν είναι μόνο στο χέρι της. Μάλιστα η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης της Αγγλίας είναι αρνητική και ήδη εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα αν αυτό δεν αλλάξει! Πλέον, με 2-3 από τα γκραν πρι του προγράμματος είτε εκτός πλάνων είτε σε κίνδυνο ακύρωσης, η F1 βρίσκει μια πιθανή λύση είτε με το να βάλει διπλό αγώνα στο Ουγγαρόρινγκ πριν το “τσίρκο” μετακομίσει ξανά στο Χόκενχαϊμ και το γερμανικό γκραν πρι, είτε με το να επαναδραστηριοποιήσει την Α1 στο Σπίλμπεργκ, παλιά παραδοσιακή πίστα στην Αυστρία που έμεινε εκτός όταν δόθηκε στους αγώνες το έτερο αυστριακό γκραν πρι, το Ρεντ Μπουλ Ρινγκ.

 Κορονοϊος F1: «Πρέπει να τρέξουν τα μονοθέσια»

“Αυτή τη στιγμή δεν μας απασχολεί τόσο το αν αλλάξουμε για μία χρονιά το πρόγραμμα ώστε να εξυπηρετηθεί μία έκτακτη κατάσταση, μας ενδιαφέρει αυτό που έχουν ξεκαθαρίσει όλες οι ομάδες. Να αρχίσουν να τρέχουν τα μονοθέσια και αυτό θα κάνουμε ακόμα κι αν βγάλουμε τη διακοπή από το πρόγραμμα και πάμε σε συνεχές αγωνιστικό δίμηνο” σχολίασε πηγή εντός της διοίκησης της F1.

Δείτε ακόμα

Τα πρωτόκολλα ασφάλειας για την επανέναρξη του Καμπιονάτο
Όλα τα βλέμματα και πάλι στην Bundesliga
Παραμένει στην Τούμπα ο Βιεϊρίνια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις