Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Basket League: Πρωταθλητής ο ΠΑΟ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Basket League: Πρωταθλητής ο ΠΑΟ

Basket League: Στον Παναθηναϊκό κατέληξε και ο φετινός τίτλος πρωταθλήματος μπάσκετ, μετά από σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των ομάδων

Basket League: Στον Παναθηναϊκό κατέληξε και ο φετινός τίτλος πρωταθλήματος μπάσκετ, μετά από σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στη λίγκα του ΕΣΑΚΕ. Το επικό, όμως, δεν ήταν η ανακήρυξη των πρασίνων σε πρωταθλητές, κάτι που ήταν μάλλον αναμενόμενο, αλλά το ότι υπήρξε μία ψήφος αρνητική. Μία ψήφος, μάλιστα, η οποία δεν ανήκε σε κάποιον από τους παραδοσιακούς αντίπαλους του «εξάστερου», αλλά στον ίδιο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος σύμφωνα με τους ανθρώπους του «τιμώντας τις αρχές που πρεσβεύει ως σύλλογος για έναν και πλέον αιώνα, δεν θα ήθελε έναν τίτλο στα χαρτιά»!

Οι ομάδες της Basket League, πάντως, αναγνώρισαν την ανωτερότητα των πρασίνων και το γεγονός πως θα ήταν περίπου απίθανο να απολέσει τον τίτλο, καθώς και το ότι ήδη προπορευόταν στη βαθμολογία, έτσι ψήφισαν (πλην της ΑΕΚ που απείχε) για την επικύρωση της κατάταξης όπως ήταν προ διακοπής λόγω του κορονοϊού και ανακήρυξαν τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή της σεζόν 2019-2020. Έτσι, οι «πράσινοι» κατέκτησαν το 39ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία τους. Σύμφωνα, δε, με την απόφαση επικύρωσης της βαθμολογίας από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, τόσο ο Άρης, όσο και ο ΠΑΟΚ έσωσαν την κατηγορία και θα παίξουν τη νέα χρονιά στην κορυφαία κατηγορία έχοντας ξεπεράσει τον πιο επικίνδυνο σκόπελο της πρόσφατης ιστορίας τους.

Basket League: Η Ευρωλίγκα

Όσον αφορά, τέλος, στην Ευρωλίγκα, από τον Παναθηναϊκό εξακολουθούν να παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις, καθότι τη Δευτέρα αναμένεται να κριθεί η συνέχιση ή όχι της χρονιάς, σε μία δεδομένη στιγμή στην οποία οι πράσινοι αν και έχουν πιθανότητες πρόκρισης σε final 4, δεν δείχνουν να πολυκαίγονται και θα προτιμούσαν να κερδίσουν χρόνο, με φόντο τις όποιες αλλαγές και τις αποφάσεις για τη νέα σεζόν σε όλα τα επίπεδα (ρόστερ, τεχνικό τιμ, διοικητική ηγεσία).

Ο Μάικ Τζέιμς

«Μένω ελεύθερος μόλις η Ευρωλίγκα ανακοινώσει πως τελειώνει», δήλωσε ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού και αγαπημένος της εξέδρας Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκληρώνει το συμβόλαιό του με την ΤΣΣΚΑ και παρότι προ πανδημίας φαινόταν βέβαιη υπόθεση η ανανέωση, πλέον κάτι τέτοιο είναι στον αέρα και ο ίδιος εξέπεμψε την παραπάνω δήλωση εν είδει καλέσματος προς πιθανούς μνηστήρες, αν και δεν παρέλειψε να δηλώσει πως θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στη Μονακό!

Last Dance: Μύδροι από Γκραντ και… πιτσαδόρο!
Ο Μαρκ Μπάρτρα με ελληνικό τατουάζ: Ένας αρχαίος Έλληνας πολεμιστής καλύπτει όλη την πλάτη του
Σαλπιγγίδης: «Πόντιος γεννιέσαι. Θα μπορούσα να είμαι στον Πάοκ»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις