Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Τι ανοίγει 25 Μαΐου
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Τι ανοίγει 25 Μαΐου

Κορονοϊός Ελλάδα: Την ώρα που η χώρα επανέρχεται σε μερική κανονικότητα, 3.332 συμπολίτες μας βρίσκονται ακόμη σε κατ’ οίκον καραντίνα

Κορονοϊός Ελλάδα: Οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δείχνουν μια σύγχρονη, οργανωμένη χώρα, που ξέρει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σχέδιο, ευθύνη και σοβαρότητα, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Και μαζί τους θα ταξιδέψουν και οι ταξιδιώτες από τις 25 Μαΐου, από και προς τα νησιά, με τήρηση των κανόνων για τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, όπως έχουν αναλυθεί. Τα ανακοίνωσε επίσημα και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επειδή όπως εξήγησε, διατυπώνονται πολλές ερωτήσεις από ενδιαφερόμενους να πληροφορηθούν. «Να σημειώσω» , είπε «ότι οι χώροι εστίασης ανοίγουν τη Δευτέρα 25 Μαΐου. Επίσης, από τη Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά, με τήρηση των κανόνων για τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, όπως τους έχουμε αναλύσει.  Αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, είχαμε πει ότι ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τη Δευτέρα, οπότε και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες. Επιπλέον, στα τελωνεία όλης της χώρας γίνονται εντατικοί έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το εισαγόμενο υλικό πληροί τα κριτήρια καταλληλόλητας». Μίλησε και για τις διαδικασίες που είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν όσοι έρχονται από το εξωτερικό. «Επειδή τις τελευταίες ημέρες», τόνισε «έχουν προκύψει ερωτήματα, σχετικά με τη διαδικασία, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το μέτρο της δεκατετραήμερης καραντίνας για τους εισερχόμενους στη χώρα, έχει παραταθεί και ισχύει μέχρι και τις 31 Μαΐου.  Συνολικά, από τότε που ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων, έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα πάνω από 46.000 άτομα τα οποία τέθηκαν σε καραντίνα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κορονοϊός Ελλάδα: Σε κατ’ οίκον καραντίνα αυτή τη στιγμή 3.389 πολίτες

Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση, σε καραντίνα, 3.389 συμπολίτες μας. Συνεχίζεται, επίσης, και ο έλεγχος των πτήσεων εξωτερικού. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, όπως γνωρίζετε, οι επιβαίνοντες υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Αθήνα και παραμένουν για μία ημέρα περίπου σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, μέχρι να τους ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του τεστ. Σε περίπτωση που το τεστ είναι θετικό, η 14ημερη καραντίνα ολοκληρώνεται υποχρεωτικά στο ξενοδοχείο.

Αν είναι αρνητικό

Αν το τεστ είναι αρνητικό, υπάρχει δυνατότητα να αποχωρήσει κανείς από το ξενοδοχείο και να ολοκληρώσει την καραντίνα, στην κατοικία στην οποία έχει αναφέρει στη φόρμα που έχει συμπληρώσει. Αυτή η διαδικασία είναι μια διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί μέχρι και τις 31 Μαΐου. Όσον αφορά στους ελέγχους των πτήσεων το τελευταίο 10ημερο, από τις 8 Μαΐου μέχρι και εχθές, έχουν φτάσει στην Ελλάδα 45 πτήσεις που μετέφεραν συνολικά 3.332 άτομα.

Οι δέκα ήταν θετικοί στον ιό

Από αυτά, μόνο 10 δείγματα ήταν θετικά, ενώ τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. Μάλιστα εχθές, μετά από δυο μήνες, προσγειώθηκε στην Αθήνα η πρώτη πτήση της Lufthansa στην οποία επέβαιναν 196 άτομα, συντριπτική πλειοψηφία από transit πτήσεις υπερατλαντικές. Και τα 196 τεστ βγήκαν αρνητικά. Και κατέληξε με αυτά που δεν ξεχνά ποτέ να υπενθυμίζει: «Δεν πρέπει για κανέναν λόγο να χαλαρώσουμε γιατί έτσι προστατεύουμε εμάς, έτσι υπηρετούμε το σκοπό και τη στρατηγική, έτσι προστατεύουμε τους οικείους μας, έτσι προστατεύουμε όλους όσους αγαπάμε».

Δείτε ακόμη

Σοκ από την επίθεση στην Καλλιθέα: Κατέθεσαν δύο άντρες, τι είπε η Ιωάννα (vid)
Αυτή είναι η “συμμορία με τα φωτογραφικά άλμπουμ” – Πώς ξάφριζαν τα σπίτια
Πέντε κιλά “λευκού θανάτου” με το… ΚΤΕΛ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις