Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η συμμορία με τα φωτογραφικά άλμπουμ: Αυτοί είναι οι Γεωργιανοί διαρρήκτες
ΕΛΛΑΔΑ

Η συμμορία με τα φωτογραφικά άλμπουμ: Αυτοί είναι οι Γεωργιανοί διαρρήκτες

Η συμμορία με τα φωτογραφικά άλμπουμ: Μέχρι τώρα από την ασφάλεια Αττικής, έχουν εξχνιασθεί 31 διαρρήξεις στις οποίες εμπλέκονται οι εννέα αλλοδαποί.

Η συμμορία με τα φωτογραφικά άλμπουμ: Στη δημοσιότητα με εντολή εισαγγελέα οι φωτογραφίες των 9 Γεωργιανών διαρρηκτών διαμερισμάτων, οκτώ ανδρών και μιας γυναίκας της γνωστής πλέον ως «συμμορίας με τα φωτογραφικά άλμπουμ»!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κι αυτό, γιατί όταν κάποιοι από αυτούς έμπαιναν σε κάποιο από τα σπίτια που στοχοποιούσαν, πήγαιναν κατ ευθείαν να βρουν το άλμπουμ της οικογένειας! Έβλεπαν τον ιδιοκτήτη και τη σύζυγό του και αμέσως πριν αρχίσουν το ψάξιμο, ενημέρωναν τους  τσιλιαδόρους έξω από το σπίτι για τα χαρακτηριστικά τους! Γινόταν αυτό για να παρατηρούν και αν τους έβλεπαν να επιστρέφουν στο σπίτι, να ειδοποιούσαν για να μην αιφνιδιαστούν οι δράστες στο εσωτερικό! Μέχρι τώρα από την ασφάλεια Αττικής, έχουν εξχνιασθεί 31 διαρρήξεις στις οποίες εμπλέκονται οι εννέα αλλοδαποί. Επειδή πιστεύεται ότι έχουν εμπλακεί σε πολύ περισσότερες, γι αυτό και ο εισαγγελέας διέταξε τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών.

1. (επ.) SIRADZE ή SIRAGE ή SIRADGE ή GABUNIA (ον.) GAGA ή BESO του SHALVA και της RITA , γεν. 4-8-1987 στη Γεωργία,
2. (επ.) LIPARTELIANI (ον.) GIORGI του MIKHO και της TINATIN , γεν. 1-1-1992 στη Γεωργία,

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βασικό ρόλο στην ομάδα των τσιλιαδρόων έπαιζε η γυναίκα της συμμορίας, την παρουσία της οποίας έξω από τις πολυκατοικίες η μονοκατοικίες δεν υποπτευόταν κανείς.

3. (επ.) SANIKIDZE (ον.) GOGA του KOBA και της MAKA , γεν. 24-7-1990 στη Γεωργία,

Τι έγραφε το Alphafreepress

Όταν συνελήφθησαν οι εννέα Γεωργιανοί, το Alphafreepres, έγραφε, μεταξύ άλλων:

“Ίσως, δεν έχει προηγούμενο στα αστυνομικά χρονικά των τελευταίων χρόνων. Μέλη συμμορίας Γεωργιανών, που εισέβαλαν σε διαμερίσματα για τρία ολόκληρα χρόνια, όταν περνούσαν την πόρτα της εισόδου, πήγαιναν κατ ευθείαν στα σημεία, όπου ήταν πιθανόν οι ιδιοκτήτες να φύλαγαν τα άλμπουμ με τις οικογενειακές φωτογραφίες. Αυτός, που παρατηρούσε σε φωτογραφίες τους απουσιάζοντες, την ώρα της εισβολής, ενοίκους, ενημέρωνε μέσω κινητού τους τσιλιαδόρους, που είχαν ακροβολιστεί έξω από την οικία, για την περίπτωση, που άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά, δηλαδή οι ιδιοκτήτες, επέστρεφαν!

Έβλεπαν τις μεταβολές τιμής του χρυσού

Όταν πια είχαν στα χέρια τους τα χρυσαφικά, ένας γνώστης των οικονομικών θεμάτων, ενημερωνόταν καθημερινά για τις μεταβολές της τιμής του χρυσού και αναλόγως προχωρούσε η συμμορία στην πώληση των κλεμμένων, ακριβών,  κοσμημάτων  συνήθως σε ενεχυροδανειστήρια. Κι ένα τρίτο στοιχείο που προκαλεί ανησυχία, είναι ότι οι Γεωργιανοί της συμμορίας διαρρηκτών,  πλησίαζαν και… ψάρευαν τις οικιακές βοηθούς των σπιτιών που έβαζαν στο στόχαστρο για να γνωρίζουν την οικονομική επιφάνεια των ενοίκων και που συνήθως κρύβουν τα υπάρχοντά τους!

Συνελήφθησαν, σχεδόν ταυτόχρονα,  στις περιοχές Πατησίων, Κυψέλης, Κολωνού, Ηλιούπολης και Βριλησσίων.

4. (επ.) ASABASHVILI ή KOKOKRETSI ή SIRADZE (ον.) NINO ή IRMA του TAMAZI ή GIORGI και της NAZI ή NANULI , γεν. 24-10-1975 ή 8-1-1969 στη Γεωργία,

“Ψάρευαν” τις οικιακές βοηθούς

Σημειώνεται ότι τις πληροφορίες συνήθως τις “αλίευαν” από τις οικιακές βοηθούς των οικιών. Τα μέλη της οργάνωσης, μέχρι και τη σύλληψή τους, είχαν καθημερινή επαφή μεταξύ τους, προβαίνοντας παράλληλα στο σχεδιασμό και υλοποίηση των διαρρήξεων, καθώς και στη διανομή των κερδών. Ως προς τη μεθοδολογία, αρχικά  εντόπιζαν τις οικίες-στόχους και προχωρούσαν στην κατόπτευση τους, καθώς και στην παρακολούθηση των κινήσεων των ενοίκων.

Στη συνέχεια, αφού αποκτούσαν πρόσβαση στην κεντρική είσοδο των πολυκατοικιών, περιεργάζονταν την κλειδαριά της πόρτας, βάζοντας σημάδια που διευκόλυναν τη μεταγενέστερη επιστροφή τους στις στοχοποιημένες οικίες. Για να έχουν πλήρη κάλυψη, κατά τη διάρκεια της διάρρηξης, τα μέλη της οργάνωσης ακροβολίζονταν σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο που βρισκόταν η υποψήφια προς διάρρηξη οικία, για να ελέγχουν τις κινήσεις τυχαία διερχόμενων πολιτών ή την προσέγγιση στο σημείο αστυνομικών.

5. (επ.) BEKISHVILI (ον.) PAATA του TAMAZI και της NINO , γεν. 28-2-1982 στη Γεωργία,
6. (επ.) MUSERIDZE (ον.) BEZHANI του GIORGI και της NINO , γεν. 29-4-1990 στη Γεωργία,

Κλεπταποδόχοι

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα διέθεταν σχεδόν αμέσως σε διάφορους κλεπταποδόχους ή ενεχυροδανειστές, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη, ενώ ενημερώνονταν, όπως προαναφέρθηκε,  καθημερινά, για τις μεταβολές και τις τιμές του χρυσού, προκειμένου να λαμβάνουν το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος. Σε μερικές περιπτώσεις μετέφεραν μέρος των αφαιρεθέντων αντικείμενων στη χώρα καταγωγής τους.

Τα μέλη της οργάνωσης κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τους τύπους των κλειδαριών που κυκλοφορούν στην αγορά. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του τρόπου δράσης ήταν η χρήση ειδικά κατασκευασμένου εργαλείου-κλειδιού, το οποίο δεν άφηνε κανένα ίχνος παραβίασης.

7. (επ.) JULAKIDZE ή JUKALIDZE ή SULAKIDZE (ον.) VASIL του VAHTAG και της LENA , γεν. 21-5-1979 στη Γεωργία,
Διενεργήθηκαν εννέα έρευνες σε οικίες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος κλοπιμαίων (κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δερμάτινα είδη, γυαλιά ηλίου, τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα αξίας), 6.500 ευρώ, εξαρτήματα πυροβόλου όπλου, αποδείξεις μεταφοράς εμβασμάτων στο εξωτερικό και συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια.

8. (επ.) KOULISIDIS ή BAKRADZE ή FIOLA ή FIOLIA (ον.) BEZHAN ή TEMURI του TARIEL και της TARITZAN ή DAREJANI , γεν. 28-4-1987 ή 28-4-1986 στη Γεωργία, και
9. (επ.) TOTADZE (ον.) ZOTA ή SHOTA του KONSTANTINE και της MAKA , γεν. 29-6-1991 στη Γεωργία,
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις