Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά με ΚΤΕΛ: 21χρονος μετέφερε πέντε κιλά “λευκού θανάτου”
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά με ΚΤΕΛ: 21χρονος μετέφερε πέντε κιλά “λευκού θανάτου”

Ναρκωτικά με ΚΤΕΛ: Σε βάρος του  21χρονου ημεδαπού, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ναρκωτικά με ΚΤΕΛ: Πέντε κιλά «λευκού θανάτου» μετέφερε ένας 21χρονος με πούλμαν του ΚΤΕΛ, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη! Η Αστυνομία, που ανάμεσα στις αποσκευές άλλων επιβατών, βρήκε και κατάσχεσε και τα δέματα με ηρωίνη, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Δίωξη Ναρκωτικών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησε στη σύλληψη μέλους οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε βάρος του 21χρονου ημεδαπού, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ειδικότερα, συνεχίζει η Αστυνομία,  στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, ο προαναφερόμενος άντρας εντοπίστηκε βραδινές ώρες σε υπεραστικό σταθμό λεωφορείων και συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που του έγινε, αλλά και σε έρευνα του σακιδίου του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πέντε κιλά και 56 γραμμάρια ηρωίνης συσκευασμένα σε 10 δέματα, μικροποσότητα κοκαΐνης, χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών και κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος λειτουργώντας ως μέλος του κυκλώματος, είχε αναλάβει το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης από την Αθήνα, τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα πάνω στην υπόθεση συνεχίζεται αφού μέσω των επαφών του 21χρονου πιστεύεται ότι θα εντοπιστούν οι συνεργάτες του κυκλώματος και στην Αθήνα, απ όπου έγινε η παραλαβή της φονικής ηρωίνης.

Έρευνα και για άλλα μέλη

Ελπίζεται επίσης να εντοπιστούν και τα άλλα μέλη της ομάδας που βρίσκονται πίσω από τον 21χρονο και ανέμεναν στη συμπρωτεύουσα τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών για να τη διοχετεύσουν στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Τρεις ημέρες νωρίτερα, σε στοχευμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,  στην περιοχή των Αμπελοκήπων, συνελήφθησαν 2 άντρες ηλικίας 46 και 36 ετών, καθώς και 1 γυναίκα ηλικίας 22 ετών, άπαντες ημεδαποί, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τέσσερα  δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 919 γραμμαρίων, ένα μικροδέμα ηρωίνης βάρους 10,2 γραμμαρίων, δύο ζυγαριές ακριβείας και ένα αυτοσχέδιο μεταλλικό συσκευαστήριο. Επίσης, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, χρηματικό ποσό προερχόμενο από αγοραπωλησίες ουσιών, ένα μικροδέμα κάνναβης καθώς και 11 ναρκωτικά δισκία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις