Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέτρα για αποστάσεις: Μια απίστευτη, σχεδόν αστεία ιδέα στη Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Μέτρα για αποστάσεις: Μια απίστευτη, σχεδόν αστεία ιδέα στη Γερμανία

Μέτρα για αποστάσεις: Βάσει του νέου κανονισμού που ισχύει στο καφε-ζαχαροπλαστείο Rothe στο Σβερίν της βόρειας Γερμανίας το προσωπικό μοίρασε στους πελάτες αυτά τα καπέλα.

Μέτρα για αποστάσεις: Μια απίστευτη ιδέα είχε η διεύθυνση καφετέριας στη Γερμανία για να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της θα τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις καθώς η χώρα χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού: τους μοιράζει ψάθινα καπέλα που φέρουν πάνω τους «μακαρόνια κολύμβησης». Βάσει του νέου κανονισμού που ισχύει στο καφε-ζαχαροπλαστείο Rothe στο Σβερίν της βόρειας Γερμανίας το προσωπικό μοίρασε στους πελάτες ψάθινα καπέλα με τοποθετημένα σταυρωτά πάνω τους δύο πολύχρωμα αφρώδη «μακαρόνια» κολύμβησης για να αποφεύγουν να πλησιάζουν επικίνδυνα ο ένας τον άλλο, και να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσής τους από τον κορωνοϊό, που έχει προκαλέσει το θάνατο άνω των 7.800 ανθρώπων στη χώρα.

«Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι ευχάριστο να κάνεις τους άλλους να γελούν», είπε η ιδιοκτήτρια της καφετέριας Ζακλίν Ρότε, η οποία ενδεχομένως να άντλησε από τους μαθητές δημοτικού της Χανγκζού στην ανατολική Κίνα την ιδέα για τα ειδικά καπέλα για κοινωνική αποστασιοποίηση. Οι καφετέριες και τα εστιατόρια άρχισαν να ξαναλειτουργούν από τις 11 Μαΐου στη Γερμανία, καθώς αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, αν και οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων ακολουθούν εν προκειμένω δικά τους χρονοδιαγράμματα και ορισμένες σκέφτονται να επαναφέρουν κάποια μέτρα σε ισχύ φοβούμενες ένας δεύτερο κύμα μολύνσεων. Η Γερμανία σχεδιάζει επίσης να ανοίξει σε έναν μήνα τα σύνορά της με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις