Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός εκκλησίες: Τι ισχύει από την Κυριακή
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός εκκλησίες: Τι ισχύει από την Κυριακή

Κορονοϊός εκκλησίες: Τι είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για τον αριθμό των εκκλησιαζομένων αναλόγως των τετραγωνικών του Ιερού Ναού

Κορονοϊός εκκλησίες: Μάσκα και αντισηπτικό συστήνει στους πιστούς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που θα επιλέξουν  να προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς, που θα λειτουργούν από την Κυριακή 17 Μαΐου, αφήνοντας πίσω τις δύσκολες και πολυσυζητημένες ημέρες του Πάσχα, που απαγορεύτηκαν οι λειτουργίες, καθώς ο ύπουλος κορονοϊός ήταν σε έξαρση και η πανδημία απειλούσε με αφανισμό χιλιάδες ανθρώπους. Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατέστησε σαφείς του νέους κανόνες που θα ισχύουν για την παρουσία πιστών στις εκκλησίες, βεβαίως μέχρι νεωτέρας όταν οι συνθήκες και οι παρατηρήσεις των ειδικών επιστημόνων επιτρέψουν την επαναφορά της προτέρας κατάστασης χωρίς κανέναν περιορισμό.

«Στη συνέχεια», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση της Κοινής Γνώμης  «θα ήθελα να αναφερθώ στους χώρους λατρείας και στο τι θα ισχύει σε αυτούς από την Κυριακή 17 Μαΐου. Από την Κυριακή, λοιπόν, επιτρέπονται λειτουργίες, αλλά και μυστήρια (γάμοι και βαπτίσεις), με τη συμμετοχή πιστών για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κορονοϊός εκκλησίες:  Ένα άτομο ανά 10 τ.μ.

Ο αριθμός πιστών που μπορεί να συμμετέχει, καθορίζεται από την αναλογία, 1 άτομο ανά 10 τ.μ. με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις.  Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα. Για παράδειγμα, ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 300 τ.μ. μπορεί να δεχτεί έως 30 πιστούς, ενώ ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 800 ή 1.000 ή 1.500 τ.μ. μπορεί να δεχτεί ως 50 άτομα.

Ισχυρή σύσταση μάσκας

Επιπλέον, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού. Σε περίπτωση λειτουργιών σε υπαίθριους χώρους, αποσαφηνίζεται ότι ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναντήσεων. Στη συνέχεια, θα ήθελα να τονίσω ξανά πόσο σημαντική είναι η τήρηση των αποστάσεων.

Και για τις παραλίες

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις τις επόμενες ημέρες θα έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Πολλοί θα πάνε σε παραλίες, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Πρέπει να υπενθυμίσουμε την ανάγκη τήρησης των αποστάσεων ανάμεσα στις διαφορετικές παρέες και στους ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε».

Δείτε ακόμη

Βαρουφάκης για συνωστισμούς: “Επιλέξτε κ. Μητσοτάκη, ανοησία ή αυταρχισμός”
Κατέληξε 53χρονος στο «Σωτηρία» – Στους 154 τα θύματα
Ανησυχία στη Λάρισα: Επιχείρηση «Ημέρα 0- Ημέρα 7- Ημέρα 14»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις