Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός ΗΠΑ: Σύμβολο μίσους με αφορμή την πανδημία
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός ΗΠΑ: Σύμβολο μίσους με αφορμή την πανδημία

Κορονοϊός ΗΠΑ: Οι αρχές ψάχνουν τον άνδρα που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα σύμβολο μίσους για να προστατευτεί από τον ιό

Κορονοϊός ΗΠΑ: Εκμεταλλευόμενος το διάταγμα με το οποίο την περασμένη εβδομάδα, η κομητεία του Σαν Ντιέγκο έδωσε εντολή σε όλους τους κατοίκους να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή καταστήματα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ένας πολίτης πήγε στο σούπερ μάρκετ με κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν. Οι φωτογραφίες του άνδρα με τη λευκή μυτερή κουκούλα, που είναι ταυτισμένη διαβόητη για τις βίαιες ενέργειές της ρατσιστική οργάνωση, καθώς γέμιζε το καρότσι του στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ προκάλεσαν έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις κι ο σερίφης του Σαν Ντιέγκο ανακοίνωσε ότι άρχισε να διενεργείται έρευνα.

Υπάλληλοι του καταστήματος απαίτησαν από τον πελάτη να βγάλει την κουκούλα, κάτι που έπραξε όταν έφθασε στο ταμείο. Η αστυνομία πάντως δεν κλήθηκε άμεσα, ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας. «Έμεινα άναυδος» καθώς «είναι πάντα λυπηρό όταν οποιοδήποτε καταφεύγει στη χρήση ενός συμβόλου μίσους, ανεξαρτήτως του λόγου που επικαλείται», τόνισε στο τοπικό παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου ABC ο Τζον Μίντο, δήμαρχος της μικρής πόλης Σαντί, κοντά στο Σαν Ντιέγκο, όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό το Σαββατοκύριακο.

Κορονοϊός ΗΠΑ: Κου-Κλουξ-Κλαν

Ο όρος Κου Κλουξ Κλαν (Ku Klux Klan, KKK) αναφέρεται κυρίως σε τρεις οργανώσεις που έδρασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και υποστήριξαν το ιδεολόγημα της υπεροχής των λευκών έναντι των άλλων φυλών, τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία. Θεωρείται η κατά παράδοση μεγαλύτερη ακροδεξιά οργάνωση στις ΗΠΑ και η δεξαμενή για μικρότερες ακροδεξιές οργανώσεις. Αυτές οι οργανώσεις χρησιμοποίησαν συχνά την τρομοκρατία, τη βία και πράξεις εκφοβισμού, για να καταπιέσουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες φυλετικές ομάδες.

Δείτε ακόμη

5χρονος πήρε το οικογενειακό αυτοκίνητο και πήγε να αγοράσει… Lamborghini

Ο μπασίστας Ιμπραχίλ Γκοκτσέκ των Grup Yorum έληξε την απεργία πείνας μετά από 323 μέρες

Μέσα στον Μάιο θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα και τα σχολεία στη Γερμανία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις