Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Κορονοϊός Αγγλία: Κρίση και στα Μουσεία
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κορονοϊός Αγγλία: Κρίση και στα Μουσεία

Κορονοϊός Αγγλία: Το ήμισυ του καταλόγου έργων τέχνης που φιλοξενεί το Βρετανικό Μουσείο δωρεάν στο Διαδίκτυο λόγω της πανδημίας

Κορονοϊός Αγγλία: Μια καινούργια πραγματικότητα ξημερώνει στον κόσμο μετά την πανδημία του κορονοϊού. Ο τομέας του πολιτισμού φυσικά και δεν έμεινε αλώβητος, αντιθέτως μάλλον επλήγη πιο βαριά από όλους, υπό την έννοια ότι θέατρα, πινακοθήκες, μουσικές σκηνές και μουσεία κυριολεκτικά κατέβασαν στόρια. Σε αυτό το πλαίσιο και υπό την επιβεβλημένη κοινωνική αποστασιοποίηση, το Βρετανικό Μουσείο προσφέρει πλέον, δωρεάν στο Διαδίκτυο πάνω από το ήμισυ του καταλόγου έργων τέχνης που φιλοξενεί. Αυτό σημαίνει περίπου 4,5 εκατομμύρια έργα τέχνης και 1,9 εκατομμύρια φωτογραφίες.

Και μιλάμε για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, που προσφέρουν όχι μόνο τη δυνατότητα της απόλαυσης, αλλά και της μελέτης ή της έρευνας, καθώς επιτρέπεται η εστίαση και η μετακίνηση πάνω στα αντικείμενα. Αυτή η τελευταία εκδοχή του online καταλόγου του Βρετανικού Μουσείου περιλαμβάνει περισσότερες από 280.000 φωτογραφίες που δίνονται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά.

Κορονοϊός Αγγλία: Museum from home

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να σας φέρουμε νωρίς αυτή την εκδοχή ώστε να μπορέσετε να επιδοθείτε σε #museumfromhome ακόμη καλύτερα από ό,τι πριν» ανεγράφη στον λογαριασμό του British Museum στα social media.

https://twitter.com/i/status/1255136460862181380

Ελληνικό ενδιαφέρον

Ανάμεσα στα έργα που προσφέρονται σε δημόσια θέα, ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος είναι και ο κυβόλιθος παραστάδος του ναού της Πολιάδος Αθηνάς στην Πριήνη με την επιγραφή «βασιλεύς Αλέξανδρος ανέθηκε τον ναόν Αθηναίηι Πολιάδι (ο βασιλεύς Αλέξανδρος ανέθεσε τον ναό στην Αθηνά Πολιάδα)»: Ο Μέγας Αλέξανδρος προσέφερε ως δώρο στους Πριηνείς τον ναό της Αθηνάς Πολιάδος, πολιούχου θεάς της Πριήνης, μετά τη νίκη του στον Γρανικό και την κατάληψη των Σάρδεων.

Εικονική περιήγηση

Παράλληλα, το μουσείο εξακολουθεί να προσφέρει την εικονική περιήγησή του με το Google Street View, ένα διακτυακό podcast με οικοδεσπότες τη Sushma Jansari και τον Hugo Chapman, audio περιηγήσεις στο Apple Music ή Google Play και, στον λογαριασμό του στο YouTube, σειρές συνεντεύξεων και τη «γωνιά του επιμελητή». Η καινούρια εκδοχή του online καταλόγου του British Museum είναι διαθέσιμη εδώ.

Δείτε ακόμη

Ο Καλιγούλας του Αλμπέρ Καμύ με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο διαδικτυακά

Η βόλτα με την Χάρλεϊ και το πικνίκ στο δάσος – Η σαγηνευτική Νικόλ Κίντμαν σε αποκαλύψεις

Ο Ντέιβιντ & η Βικτόρια 23 χρόνια πριν – Μια φωτο γεμάτη αγάπη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις