Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τραγωδία Μαρφίν – Χρυσοχοϊδης: Είναι ευθύνη μας να αποκαλύψουμε τους δράστες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραγωδία Μαρφίν – Χρυσοχοϊδης: Είναι ευθύνη μας να αποκαλύψουμε τους δράστες

Τραγωδία Μαρφίν - Χρυσοχοϊδης: "Πριν 10 χρόνια Έλληνες έκαψαν Έλληνες, πολίτες έκαψαν συμπολίτες", τονίζει ο υπουργός.

Τραγωδία Μαρφίν – Χρυσοχοϊδης: Στην τραγωδία της Marfin, από την οποία συμπληρώνονται σήμερα δέκα χρόνια, αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. “Η φρίκη της Μαρφίν μας θυμίζει ότι ιδέες που σκοτώνουν δεν είναι ανθρώπινες, παγώνουν τον πολιτισμό μας, μας στέλνουν πολύ πίσω στους εμφύλιους και στους διχασμούς που γεμίζουν με σκοτάδι την νεώτερη ιστορία μας”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοϊδης και τονίζει:

“Είναι ευθύνη, πως οι ένοχοι, που δεν τολμούν να εμφανιστούν, θα αποκαλυφθούν. Είναι υπόσχεση πως οι οικογένειές τους θα βρουν επιτέλους στην πολιτεία, μετά από ταλαιπωρίες, ολιγωρίες και αδιαφορία, τον συνομιλητή, την αρωγή και αναγνώριση που αξίζουν”.

Ολόκληρη η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη:

Πριν 10 χρόνια Έλληνες έκαψαν Έλληνες, πολίτες έκαψαν συμπολίτες. Η δολοφονία στη Marfin δεν ξεχνιέται. Ήταν ένα έγκλημα μίσους που δεν παραγράφεται, αυτό το στίγμα φανατισμού δεν ξεπλένεται. Οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ευθύνη της πολιτείας να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη. Η φρίκη της Marfin μας θυμίζει ότι ιδέες που σκοτώνουν δεν είναι ανθρώπινες, παγώνουν τον πολιτισμό μας, μας στέλνουν πολύ πίσω στους εμφύλιους και στους διχασμούς που γεμίζουν με σκοτάδι την νεώτερη ιστορία μας.

Τα 10 χρόνια είναι διπλό μνημόσυνο για τα θύματα. Είναι ευθύνη, πως οι ένοχοι, που δεν τολμούν να εμφανιστούν, θα αποκαλυφθούν. Είναι υπόσχεση πως οι οικογένειές τους θα βρουν επιτέλους στην πολιτεία, μετά από ταλαιπωρίες, ολιγωρίες και αδιαφορία, τον συνομιλητή, την αρωγή και αναγνώριση που αξίζουν. Ας τους μνημονεύσουμε, 10 χρόνια μετά, στον καιρό της πανδημίας που μας ένωσε στη συνείδηση της κοινής μοίρας, κρατώντας αυτή τη σκέψη: Πόσο οι άνθρωποι σφάλλουν όταν διχάζονται αλλά και πόσα μπορούν να πετύχουν όταν συνεργάζονται.

Δείτε ακόμη

Παρέμβαση Μητσοτάκη: Έγκλημα χωρίς τιμωρία η Μαρφίν, θα τοποθετηθεί πλακέτα με τις λέξεις “Ποτέ πια”
“Να καείτε ρε!” – Δέκα χρόνια από το φρικτό έγκλημα στη Σταδίου
Ποιοι παράγοντες θα οδηγήσουν σε πλήρη ύφεση του κορoνοϊού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις