Αθήνα

°C

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ύφεση κορονοϊού Ελλάδα: Οι παράγοντες που θα οδηγήσουν σε μια “μεγάλη ανάσα”
Η ΚΑΙ ΣΕ... LOCKDOWN

Ύφεση κορονοϊού Ελλάδα: Οι παράγοντες που θα οδηγήσουν σε μια “μεγάλη ανάσα”

Ύφεση κορονοϊού Ελλάδα: Θετικό πρόσημο άφησε η πρώτη ημέρα της σταδιακής άρσης των περιορισμών, καθώς οι πολίτες τήρησαν σε γενικές γραμμές τις υποχρεώσεις στις οποίες κλήθηκαν να προσαρμοστούν.

Ύφεση κορονοϊού Ελλάδα: Στον συνδυασμό παραγόντων που θα οδηγήσει σε μια πιθανή πλήρη ύφεση του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος. «Ελπίζουμε ότι ο κορωνοϊος θα συμπεριφερθεί όπως και οι άλλοι κορωνοϊοί και όπως αναφέρθηκε και από τον κ. Τσιόδρα μπορεί να έχουμε 20-30% επίπτωση της αύξησης της θερμοκρασίας και μιας σχετικής υγρασίας υγρασίας στη μετάδοση του ιού. Αυτό σε συνδυασμό με τα μέτρα με το ότι θα είμαστε περισσότερο έξω. Είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια πιθανή πλήρη ύφεση. Δεν νομίζω να εξαφανιστεί τελείως. Είναι πιθανό να ακολουθήσει αυτό με τη γρίπη», επεσήμανε ο κ. Δημόπουλος.

«Η κοινή γρίπη τους θερινούς μήνες δεν εξαφανίζεται, απλώς η μεταδοτικότητα είναι πολύ χαμηλή. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους κορωνοϊούς. Τα ξαδερφάκια του SARS-COV2 είναι οι ιοί που προκαλούν αυτό το κρυολόγημα και το ίδιο μπορεί να συμβεί και με αυτόν τον ιό και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά αυτής της εποχικότητας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε ποια περίπτωση θα γίνει ένα γενικό lockdown

«Για να συμβεί ένα γενικό lockdown θα πρέπει να υπάρχει μια γενικευμένη διασπορά η οποία για να δημιουργηθεί θα πρέπει να μην τηρούνται τα μέτρα. Ωστόσο, αυτό θα φανεί σε 15 ημέρες», τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

Για μέτρα στις διακοπές και παραλίες

«Η θάλασσα είναι ασφαλής, η πισίνα το ίδιο. Παίρνουμε μέτρα στην παραλία, στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία κ.λπ., αλλάζει τελείως ο τρόπος που κινούμαστε και ζούμε» σχολίασε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Δείτε ακόμη

Παπαθανάσης: Συζητάμε να ανοίξουν νωρίτερα εστίαση, εμπορικά κέντρα και εσωτερικοί χώροι
“Φωτιά” τα πρόστιμα για μάσκες και αποστάσεις – Το σχέδιο “7 σημείων”
Πότε τελειώνει η πανδημία; Έρευνα “δείχνει” την μεγάλη μέρα για την Ελλάδα
Στο “τραπέζι” μια πιο γρήγορη κανονικότητα μετά το πρώτο crash test
Μόσιαλος για την επόμενη μέρα: Ποιο μοντέλο πρέπει να ακολουθήσει τώρα η Ελλάδα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις