Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλεξιγκλάς παραλία – Σαντορίνη: Εγκαταστάθηκαν οι πρώτες ιδιαίτερες ξαπλώστρες
ΕΛΛΑΔΑ

Πλεξιγκλάς παραλία – Σαντορίνη: Εγκαταστάθηκαν οι πρώτες ιδιαίτερες ξαπλώστρες

Πλεξιγκλάς παραλία - Σαντορίνη: Την αρχή έκανε ο ξενοδόχος, ιδιοκτήτης της πολυτελούς μονάδας «Suites of Gods», Charlie Chahine».

Πλεξιγκλάς παραλία – Σαντορίνη: “Ζεσταίνονται” οι επιχειρήσεις τουρισμού εν μέσω κορονοϊού, και προετοιμάζονται όσο προχωράμε πιο κοντά στο καλοκαίρι. Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς αυτές θα λειτουργήσουν. Αναμένοντας αποφάσεις και οδηγίες από το κράτος, ορισμένοι επιχειρηματίες παίρνουν από τώρα τα μέτρα τους, ώστε να αρχίσει για εκείνους όσο πιο νωρίς γίνεται η τουριστική περίοδος. Στην Σαντορίνη, αγαπημένο προορισμό Ελλήνων και ξένων τουριστών, ένας επιχειρηματίας αποφάσισε να δημιουργήσει κατασκευή με πλεξιγκλάς για τις ξαπλώστρες σε παραλία της Περίσσας.

“Έχουμε φτιάξει μια κατασκευή με πλεξιγκλάς που το είδαμε από το εξωτερικό. Είναι ένας χώρος ανά δύο ξαπλώστρες και με απόσταση 4 μέτρων το ένα σετ ξαπλώστρας από το άλλο. Έχουμε αντισηπτικά και απολύμανση και θα κάνουμε συνεχή αλλαγή πετσέτας μιας χρήσης και στρωμάτων. Πιστεύουμε ότι έτσι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε”, δηλώνει ο Ιταλός Charlie Chahine, μόνιμος κάτοικος και ιδιοκτήτης επιχειρήσεων στο νησί της Σαντορίνης που αποφάσισε να δημιουργήσει αυτή την κατασκευή από πλέξιγκλας στο beach bar “Demilmar” στην Μαύρη Παραλία στην Περίσσα. Σημειώνει πάντως ότι περιμένει τις τελικές οδηγίες που θα δοθούν από το υπουργείο για τους κανόνες λειτουργίας των beach bars και των οργανωμένων παραλιών.

Πλέξιγκλας: Το πιο περιζήτητο υλικό στην εποχή της πανδημίας

Η νέα πραγματικότητα έχει καταστήσει το πλεξιγκλάς αναπόσταστο μέρος της για πολλούς επαγγελματίες και οι εισαγωγείς και οι τεχνικοί που το τοποθετούν, εργάζονται ασταμάτητα, προκειμένου να προλάβουν τον τεράστιο όγκο των παραγγελιών. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πλέξιγκλας να καταστεί σταδιακά είδος προς… εξαφάνιση, αφού από φαρμακεία και ταξί έως κρεοπωλεία και ινστιτούτα αισθητικής τοποθετούν διαχωριστικά από το συγκεκριμένο υλικό φέρνοντας στο μυαλό μας την εικόνα που παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά γκισέ των τραπεζών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μπέλλος, εκ των εισαγωγέων του υλικού και ιδιοκτήτης εταιρείας χονδρικής πώλησης στη Θεσσαλονίκη, οι πωλήσεις έχουν εκτιναχθεί και οι αποθήκες έχουν αδειάσει. «Κάθε μέρα έχουμε πάνω από εκατό παραγγελίες για τα πλεξιγκλάς που δίνονται σε διατάσεις 2×3 μέτρα. Είναι μια κατάσταση που έχει ήδη έχει φέρει μπροστά μας το θέμα της έλλειψης υλικού, καθώς η ζήτηση είναι μεγαλύτερη της παράδοσης», τονίζει ο ίδιος. Στην προ-κορονοϊού εποχή, όπως επισημαίνει, μια παραγγελία θα την παραλάμβανε από δύο ευρωπαϊκές χώρες σε δύο εβδομάδες, ενώ τώρα η ημερομηνία για να φτάσει η επόμενη παραγγελία από πλεξιγκλάς στα χέρια του είναι τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις