Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισπανία άρση μέτρων: Υποχρεωτική η μάσκα στα ΜΜΜ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία άρση μέτρων: Υποχρεωτική η μάσκα στα ΜΜΜ

Ισπανία άρση μέτρων: Μέχρι σήμερα, η ισπανική κυβέρνηση "συνιστούσε ιδιαίτερα" τη χρήση της μάσκας στις συγκοινωνίες.

Ισπανία άρση μέτρων: Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ισπανία από τη Δευτέρα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, την ώρα που η χώρα ξεκινά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων καραντίνας, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. “Από τη Δευτέρα, όποιος χρησιμοποιεί τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι υποχρεωμένος να φοράει μάσκα” είπε ο Σάντσεθ, σε τηλεοπτική παρέμβασή του, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί συνέπεια της “μεγαλύτερης οικονομικής δραστηριότητας και της ανάγκης για μετακινήσεις”. Μέχρι σήμερα, η ισπανική κυβέρνηση “συνιστούσε ιδιαίτερα” τη χρήση της μάσκας στις συγκοινωνίες.

Προκειμένου οι Ισπανοί να μπορέσουν να διαθέτουν μάσκες προτού επιβιβαστούν στο μετρό, το λεωφορείο ή τον προαστιακό, έξι εκατομμύρια μάσκες θα διανεμηθούν τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα μπροστά από τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς και τις στάσεις, επισήμανε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης. Επτά εκατομμύρια θα δοθούν σε δήμους και περιφέρειες και 1,5 εκατομμύριο μάσκες σε οργανισμούς κοινωνικής πρόνοιας, όπως ο Ερυθρός Σταυρός για να τις διανείμουν από την πλευρά τους, συμπλήρωσε ο Σάντσεθ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, οι θάνατοι αυξήθηκαν στους 25.100 θανάτους από 24.824. Επιπλέον, ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 αυξήθηκε στα 216.582 από 215.216.

Δείτε ακόμη

Το ελληνικό καλοκαίρι προετοιμάζει το δικό του… εμβόλιο για τον ιό!
Ούτε έτσι, ούτε έτσι… ούτε κι έτσι – Viral η “μάχη” υπουργού να βάλει τη μάσκα (vid)
Πρόστιμα “φωτιά” από Δευτέρα αν δεν τηρούνται τα μέτρα
Covid 19: Η “δικαιολογημένη βία” της καραντίνας
Covid 19: Η χώρα που παίρνει τον καλύτερο βαθμό στη διαχείριση της κρίσης
Μπόρις Τζόνσον: Έκαναν προετοιμασίες και για την αναγγελία θανάτου μου
Κορονοϊός: Τι δεν λένε οι υποστηρικτές της «φυσικής» ανοσίας της αγέλης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις