Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέα μέτρα για την οικονομία: Τι ανακοινώνει σήμερα ο Μητσοτάκης – Αντιπαράθεση στη Βουλή
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Νέα μέτρα για την οικονομία: Τι ανακοινώνει σήμερα ο Μητσοτάκης – Αντιπαράθεση στη Βουλή

Νέα μέτρα για την οικονομία: Τα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να υφίστανται και μετά το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων, καθώς στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής.

Νέα μέτρα για την οικονομία: Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από την πανδημία του κορονοϊού, θα αποτυπωθεί και στο επίπεδο της πολιτικής σύγκρουσης κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στη Βουλή. Η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών θα διεξαχθεί ύστερα από πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να ενημερώσει για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά κυρίως, για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων. Αυτό που περιμένουν όμως οι πολίτες να ακούσουν, είναι τα μέτρα για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που έχει λάβει η κυβέρνηση και τις επόμενες κινήσεις για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και στήριξης των πιο ευάλωτων ομάδων. Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί αναλυτικά στο σχέδιο του για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου. Μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν κατατεθεί προς ψήφιση 26 νομοσχέδια, γι’ αυτό και η Βουλή θα μείνει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Βουλή θα αναφερθεί στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή για την στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων αλλά και των ανέργων ενώ πολύ σημαντική ήταν και η βοήθεια των οικογενειών με την θέσπιση της άδειας ειδικού σκοπού.

Κι άλλα μέτρα στήριξης

Αρκετά από τα συγκεκριμένα μέτρα θα συνεχιστούν και τον Μάιο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων στήριξης τα οποία θα εξειδικεύσει το οικονομικό επιτελείο. “O πρωθυπουργός θα περιγράψει το σχέδιο για την επαναλειτουργία της οικονομίας προκειμένου οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις να έχουν έναν οδικό χάρτη μπροστά τους για τον Μάιο και τον Ιούνιο”. είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Mega. Παράλληλα στόχος του πρωθυπουργού είναι η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας γεγονός που κατάφερε η κυβέρνηση με την απαγόρευση των απολύσεων κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις προσπάθειες που εξακολουθεί να καταβάλει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες προκειμένου να υπάρξει ένα κοινό και αποτελεσματικό σχέδιο για την χρηματοδότηση των πληττόμενων χώρων της Ε.Ε.

Νέα μέτρα για την οικονομία: Ανακοινώνει παράταση στην προστασία πρώτης κατοικίας

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία λήγει σήμερα. Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν ότι η παράταση αυτή αφορά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και θα είναι οριζόντια. Για το θέμα αυτό υπήρξαν αρκετές συσκέψεις του κ. Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο, ενώ η αδυναμία να βρεθεί χρυσή τομή με τους θεσμούς καθιστά αναγκαία την παράταση μέχρι να οριστεί το νέο πλαίσιο.

Νέα μέτρα για την οικονομία: Κανένα μνημόνιο

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να διαψεύσει την είσοδο της χώρας μας σε ένα νέο μνημόνιο, όπως υποστηρίζουν το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως με τα μέτρα που ζητούσαν να ληφθούν η χώρα θα έμπαινε εκ νέου σε περιπέτειες. Παράλληλα θα σημειώσει πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός έχει ορίζοντα τετραετίας, απαντώντας στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που τροφοδοτεί η Κουμουνδούρου. “Δεν υπάρχουν εκλογές στον ορίζοντα, εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Mega.

Στήριξη της δημόσιας υγείας

Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον Κορονοϊό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην δημόσια υγείας, όπως οι προσλήψεις οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των ΜΕΘ προκειμένου η χώρα να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της νόσου το Φθινόπωρο.

Μετά την συζήτηση στο Κοινοβούλιο θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση των μέτρων για την ανόρθωση της οικονομίας και την προστασία των εργαζομένων από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις