Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Δάντης νέο τραγούδι: Χαμός για το “Δεν υπάρχει Θεός”, τι απαντά ο τραγουδιστής
LIFESTYLE

Δάντης νέο τραγούδι: Χαμός για το “Δεν υπάρχει Θεός”, τι απαντά ο τραγουδιστής

Δάντης νέο τραγούδι: Νέο τραγούδι κυκλοφόρησε ο γνωστός τραγουδοποιός Χρήστος Δάντης, το οποίο τιτλοφορείται "Δεν υπάρχει Θεός" και συνοδεύεται από βίντεο-κλιπ.

Δάντης νέο τραγούδι: Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες το τραγούδι του Χρήστου Δάντη «Δεν υπάρχει θεός». Ο ίδιος ο τραγουδιστής έδωσε τη δική του απάντηση για τα έντονα πυρά που έχει δεχτεί.

«Ξέρω ότι το τραγούδι έχει ενοχλήσει. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που το έχουν παρεξηγήσει. Κάποιοι άλλοι που στέκονται μόνο στον τίτλο του και κάποιοι από αυτούς που συνήθως απαντούν εν θερμώ. Επειδή κι εγώ βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σε μια παρόμοια κατάσταση, δεν μου αρέσει να απαντήσω τώρα. Με βρίζουν, με λένε άθεο, σατανιστή, γέρο… Έχουν παρεξηγήσει στο παρελθόν πολύ πιο μεγάλους από εμένα. Έχουν παρεξηγήσει τον Γαλιλαίο, τον λόγο του Χριστού… Είναι δυνατόν να μην παρεξηγήσουν τον δικό μου; Μια καταδικαστική απόφαση εις βάρος του τραγουδιού θα ήταν άδικη, γιατί θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί πολλά άλλα τραγούδια πριν. Εύχομαι να μην γίνω παλιατζούρα και μέσα από μια θέση ισχύος να σνομπάρω καθετί καινούριο και να μην το αφουγκράζομαι», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Δάντης.

Να αποσυρθεί ζητά ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ζιομπόλας

Το τραγούδι έχει ήδη προκαλέσει σάλο αντιδράσεων, λόγω του περιεχομένου του και των στίχων που αναφέρονται στη μη ύπαρξη του Θεού, εξοργίζοντας, μάλιστα, τον Αρχιμανδρίτη, Νεκτάριο Ζιομπόλα, που ζητά να αποσυρθεί άμεσα. Όπως δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης: “Αυτός ο άνθρωπος ξεπέρασε κάθε όριο! Γενικά ακούμε εις βάρος του Θεού, αλλά όχι να τον μηδενίσουμε και να τον θίξουμε και να ειρωνευτούμε το θείο. Απορώ αυτός ο άνθρωπος πού το πάει, γιατί ξέσπασε έτσι, τι συνέβη. Δεν βλέπει εκκλησίες; Δεν κάναμε Πάσχα; Πώς τα απορρίπτει όλα αυτά; Αυτός το έγραψε, αλλά φταίνε κι αυτοί που δέχτηκαν να το κυκλοφορήσουν. Ζητάω οπωσδήποτε να αποσυρθεί, θίγει όσια και ιερά. Για όνομα του Θεού”.

Στο ρεφρέν του τραγουδιού του Χρήστου Δάντη, οι στίχοι έχουν ως εξής:

“Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε

κι αν υπήρξε ποτέ μας την έκανε

μας παράτησε να ‘ναι πιο άνετος

ή κάπου θα ‘ναι κλεισμένος τρελός

Δεν υπάρχει Θεός κι ούτε νοιάζεται

που ένας κόσμος στα δύο μοιράζεται

κι αν υπάρχει Θεός,είναι άθεος

και μας δουλεύει από πάνω εντελώς”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις