Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αθλητισμός κορονοϊός: Προπονήσεις στη Super League, Ολυμπιακοί αγώνες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητισμός κορονοϊός: Προπονήσεις στη Super League, Ολυμπιακοί αγώνες

Αθλητισμός κορονοϊός: "Αποτελεί προτεραιότητα του ίδιου του πρωθυπουργού να στηριχτεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός", είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Αθλητισμός κορονοϊός: Ανακοινώσεις για την επανέναρξη της αθλητικής δράσης στη χώρα έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στα πλαίσια της επίσημης ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Για τη Superleague, από την Τρίτη 5 Μαΐου επιτρέπεται η προπόνηση για τους αθλητές των ομάδων, σε ολιγομελή τμήματα 6-8 ατόμων για την επαναφορά φυσικής κατάστασης αθλητών και ενδυνάμωσης. Όλες οι προπονήσεις θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

 Αναλυτικά είπε:

“Ευχαριστούμε τους συμπολίτες για την υπεύθυνη και την ώριμη τους στάση. Είναι πρωτοφανής και συγκινητική, όπως και η στάση της αθλητικής οικογένειας. Αγκάλιασε το μήνυμα του Μένουμε Σπίτι και προώθησε δράσεις. Προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα με δημοπρασίες, δράσεις και δωρεές για την υγεία και την κοινωνία.

Με αίσθημα ευθύνης οφείλουμε να συνεχίσουμε την μάχη. Συστήσαμε ειδική υγειονομκή επιτροπή για πρωτόκολλα που τροποποιούνται ανάλογα. Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση με μία είσοδο. Διεξάγουμε έλεγχο. Πέραν των αθλητών όλοι φοράνε μάσκες.

Ανακοινώνουμε ενδεικτικά το πρωτόκολλο προστασίας της υγείας:

-Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην κάθε εγκατάσταση, διεξάγουμε έλεγχο με το ιστορικό του καθενός.

-Φοράμε μάσκα, χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και ξεπλένουμε καλά το πρόσωπό μας. Μετά από κάθε χρήση οργάνου από αθλητή, καθαρίζεται το κάθε όργανο.

-Κρατάμε αποστάσεις, χρησιμοποιούμε τα δικά μας αθλητικά είδη και χρησιμοποιούμε το δικό μας μέσο για να μεταφερθούμε πριν και μετά την προπόνηση.

-Τα αποδυτήρια, τα ντους και τα κλειστά γυμναστήρια παραμένουν κλειστά. Τα ρούχα της προπόνησης τα βάζουμε σε κλειστή τσάντα και τα αφήνουμε να τα αναλάβει ο σύλλογος.

Τα μέτρα που θα ανακοινώσουμε θα ισχύουν από 5 Μαΐου και στα μέσα Μαΐου θα επανέλθουμε.

-Επιτρέπονται όλες οι ατομικές προπονήσεις σε αθλητές που έχουν προκριθεί ή διεκδικούν προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

-Επιτρέπεται η προπόνηση σε ανοιχτούς χώρους για αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας.

-Για τα μαχητικά αθλήματα επιτρέπεται προπόνηση μόνο φυσικής κατάστασης και μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

-Για υγρό στίβο: Θα επιτραπούν σε επόμενο χρόνο.

-Σε μεταγενέστερο χρόνο και για ανθρώπους ΑΜΕΑ

-Ψηφίσαμε διάταξη που επιτρέπουμε στις διοργανώτριες αρχές να αποφασίσουν για τα πρωταθλήματα. Περιμένουμε τις αποφάσεις των άλλων διοργανώτριων αρχών για μπάσκετ και βόλεϊ.

-Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι απαραίτητο να στηριχτεί. Αποτελεί προτεραιότητα του ίδιου του πρωθυπουργού. Θα προχωρήσουμε σε γενναίες οικονομικές παραχωρήσεις για να βοηθήσουμε τους ερασιτέχνες αθλητές.

-Είναι δεδομένο πως η κρίση δημιούργησε την κουλτούρα της ατομικής άθλησης.

-Στη φάση μετάβασης του αθλητισμού στη νέα εποχή δημιουργούμε ψηφιακή αθλητική κάρτα.

-Δεν γίνεται να απαντηθεί το ερώτημα για το πότε θα γίνει η πλήρης άρση των περιορισμών”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις