alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Αυτό το κείμενο στο Facebook είναι ό,τι πιο αστείο έχουμε διαβάσει
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Αυτό το κείμενο στο Facebook είναι ό,τι πιο αστείο έχουμε διαβάσει

Κορονοϊός Ελλάδα: Μαζί με το lockdown που επεβλήθη πριν από ενάμιση μήνα και ανέτρεψε την καθημερινότητα όλων είναι λογικό μερικές φορές να δημιουργείται μια σύγχυση.

Κορονοϊός Ελλάδα: Θραύση κάνει στο Facebook ένα κείμενο για τα όσα πρωτόγνωρα ζούμε το τελευταίο διάστημα με τον κορωνοϊό αλλά κυρίως τα όσα ακούμε, που μας έχουν κάνει να μην ξέρουμε τελικά τι να κάνουμε! Το τελευταίο δίμηνο και ενώ οι Έλληνες είναι κλεισμένοι σπίτι με την τηλεόραση ολοένα ανοιχτή (δυστυχώς), οι επιστημονικές απόψεις πέφτουν σαν “βόμβες” στο κεφάλι μας ενώ καθημερινά τα δεδομένα αλλάζουν, όπως και τα… πρέπει. Μαζί με το lockdown που επεβλήθη πριν από ενάμιση μήνα και ανέτρεψε την καθημερινότητα όλων είναι λογικό μερικές φορές να δημιουργείται μια σύγχυση την οποία με πολύ χιούμορ διακωμωδεί το παρακάτω κείμενο που έχει αναρτηθεί στο Facebook.

Το κείμενο, είναι από τον τοίχο της Evgenia Stath

Τα 20 πράγματα που κατάλαβα εγώ προσωπικά σχετικά με τον Covid-19. Αν κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά με διορθώνετε.

Δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι για κανέναν λόγο, αλλά εάν πρέπει να βγεις, τότε μπορείς να βγεις.

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ! Εκτός από τα ανοιχτά.

Δεν πρέπει να πηγαίνεις σε νοσοκομεία εκτός εάν πρέπει να πας. Δεν μπορείς να πας και στο γιατρό, αρκεί να μην είσαι πολύ άρρωστος.

Όταν βγεις θυμήσου την βεβαίωση μετακίνησης που είναι αντισυνταγματική αλλά και υποχρεωτική.

Οι μάσκες είναι άχρηστες! Αλλά το να φοράς μία μπορεί να σου σώσει τη ζωή.

Τα γάντια δεν θα σε βοηθήσουν, αλλά μπορεί και ναι.

Αυτός ο ιός θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι, αλλά ίσως και να παραμείνει για πάντα. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε κάτι συγκεκριμένο.

Θα πρέπει να παραμείνουμε κλειδαμπαρωμένοι έως ότου φτάσουμε στην ανοσία αγέλης, που σημαίνει ότι πρέπει να μολυνθούν όλοι, αλλά παραμένοντας κλειδωμένοι στο σπίτι τους.

Ετοιμάζουν εμβόλιο για να μας εφοδιάσουν με αντισώματα, για έναν ιό που αλλάζει συνέχεια και δεν δημιουργεί αντισώματα. Εν τω μεταξύ, όσοι έχουν αναρρώσει δεν θα αρρωστήσουν ξανά, αλλά μπορεί και ναι.

Ο ιός δεν επηρεάζει τα παιδιά, εκτός από αυτά που αρρωσταίνουν.

Τον ιό τον πήραμε από τα ζώα, αλλά τα ζώα δεν μπορούν να κολλήσουν … (εκτός από τη βελγική γάτα που βγήκε θετική τον Φεβρουάριο, μα μάλλον επειδή δεν είχε διαβάσει το σχετικά διατάγματα).

Όταν αρρωσταίνεις έχεις πολλά συμπτώματα! Αλλά μπορείτε επίσης και να αρρωστήσεις χωρίς συμπτώματα… μπορεί επίσης να έχεις κάποια συμπτώματα χωρίς να είσαι άρρωστος ή να είσαι μεταδοτικός χωρίς να έχεις συμπτώματα. Ότι προτιμήσει ο κάθε άρρωστος.

Για να μην αρρωστήσεις πρέπει να τρως υγιή διατροφή και να ασκείσαι. Μια κούρσα δέκα χιλιομέτρων σε ένα διαμέρισμα εξήντα τετραγωνικών μέτρων αναζωογονεί και αναπτύσσει τη φαντασία.

Είναι όμορφα να αναπνέεις καθαρό αέρα, αλλά αν δεν έχεις κήπο ή μπαλκόνι, ξέχασε το.

Μπορείς να παίρνεις φαγητό πακέτο από το εστιατόριο στο σπίτι, το οποίο ωστόσο μπορεί να έχει παρασκευαστεί από άτομα που δεν φορούσαν μάσκες ή γάντια. Επομένως, καλύτερα να αφήνεις το φαγητό έξω για τρεις ώρες να απολυμανθεί (εάν δεν έχεις σκύλο που μπορεί να στο φάει).

Ο ιός παραμένει ενεργός σε διαφορετικές επιφάνειες για δύο ώρες. Όχι, τέσσερις ώρες. Πόσες λες? Έξι ώρες? Έλα, ποιος προσφέρει περισσότερα?

Ο ιός εξαπλώνεται στον αέρα για ένα μέτρο, μερικές φορές δύο, αλλά αν υπάρχει άνεμος ίσως περισσότερο.

Έχεις την υποχρέωση να παραμένεις κλειστός στο σπίτι με την οικογένειά σου, αλλά δεν πρέπει να κυκλοφορείς με την οικογένειά σου με αυτοκίνητο.

Δεν έχουμε καμία θεραπεία, εκτός από ένα φάρμακο κατά των ρευματισμών και ένα κατά της χολέρας … η επιστήμη έχει κάνει μεγάλα βήματα!

Αυτός ο ιός είναι θανατηφόρος, αλλά όχι πάρα πολύ. Ίσως να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή. Σε όλες τις χώρες έχει πολλά θύματα, αλλά ίσως λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και σε κάθε περίπτωση, εάν βρίσκεσαι σε έναν οίκο ευγηρίας, ΤΡΕΧΑ ΦΥΓΕ!