Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κικίλιας για κορονοϊό: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για το δεύτερο κύμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας για κορονοϊό: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για το δεύτερο κύμα

Κικίλιας για κορονοϊό: «Θα είναι ένα καλοκαίρι με πάρα πολλή δουλειά, που θα δημιουργήσει παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας».

Κικίλιας για κορονοϊό: «Η πολιτική διαχείρισης του κορωνοϊου φαίνεται πως έχει αποδώσει. Όμως η Ελλάδα δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, άλλα προετοιμάζεται για ένα πιθανό δεύτερο κύμα», αναφέρει το Politico σε δημοσίευμα του. «Θα είναι ένα καλοκαίρι με πάρα πολλή δουλειά, που θα δημιουργήσει παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας», δηλώνει στο «Politico» ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Η Ελλάδα έλαβε άμεσα μέτρα lockdown για να προστατέψει τον πληθυσμό της, άλλα και το σύστημα περίθαλψης το οποίο είχε υποστεί μεγάλη ζημιά, μετά από 10 χρόνια ύφεσης και λιτότητας», λέει η δημοσιογράφος, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα συστήματα υγείας», σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι «στη χώρα πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές έκτακτης ανάγκης και κομμάτι της εθνικής ασφάλειας είναι πλέον και το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας». Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υπουργός Υγείας υπογραμμίζει ότι «αιφνιδιάστηκε η δυτική κοινωνία και φάνηκε η ένδεια του συστήματος. Απόδειξη ότι ο κοινός μηχανισμός προμηθειών (European common procurement), στον οποίο δεχτήκαμε να είμαστε μέρος, δεν έχει προχωρήσει. Η λέξη solidarity ακούστηκε πολλές φόρες, όμως αυτό δε μπόρεσε να μετουσιωθεί σε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους».

Δείτε ακόμη

“Ήσουν ωραίος σαν άγγελος” – Η συγκινητική ανάρτηση της Φώφης για τον πατέρα της
Έκτακτο επίδομα σε οικογένειες με ανήλικα: Ποιες θα το λάβουν, ποιο είναι το ποσό
Νοητική δυσλειτουργία, νευρολογικές επιπλοκές: Τι μπορεί να αφήσει ο Covid 19 σε πρώην ασθενείς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις