Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Έκτακτο επίδομα σε οικογένειες με ανήλικα: Δικαιούχοι και ποσό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο επίδομα σε οικογένειες με ανήλικα: Δικαιούχοι και ποσό

Έκτακτο επίδομα σε οικογένειες με ανήλικα: Ένα έκτακτο επίδομα για τις οικογένειες – δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Έκτακτο επίδομα σε οικογένειες με ανήλικα: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους, με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου. Με Κοινή Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης, ύψους 100 ευρώ, για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο. Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες, όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Η δαπάνη της ενίσχυσης, η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέρχεται σε 8.422.700 ευρώ και θα δοθεί σε περίπου 63.900 νοικοκυριά, που ήδη λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το μέτρο αυτό αποτελεί έκτακτη ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται από τον κορονοϊό και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών της υφυπουργού Εργασίας για τη στήριξη της οικογένειας, που αποτελεί άλλωστε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Δείτε ακόμη

Αγώνα για τη ζωή του δίνει ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με έξι ηγέτες για την αποκλιμάκωση των μέτρων

27 νέα κρούσματα, 130 νεκροί στη χώρα

«Ταξιάρχαι»: Αναστολή λειτουργίας ζητά ο δήμαρχος Περιστερίου

Το σχέδιο για τα σχολεία: “Θα ανοίξουν σταδιακά και ανά βαθμίδα”

Τούντας: Τον Μάιο θα σβήσει ο κορονοϊός- Αλλά θα συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις