Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πρωκτικό σεξ – κορονοϊός: Τα “απαγορευτικά” που βάζει ο Ασκητής
PLUS

Πρωκτικό σεξ – κορονοϊός: Τα “απαγορευτικά” που βάζει ο Ασκητής

Πρωκτικό σεξ - κορονοϊός: Τι λέει ο Θάνος Ασκητής για το σεξ την εποχή της πανδημίας.

Πρωκτικό σεξ – κορονοϊός: Για το σεξ την εποχή του κορονοϊού αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα “παράνομα” ζευγαράκια μίλησε ο  Δρ. Θάνος Ασκητής.  Όπως επισημαίνει ο γιατρός μιλώντας στο protothema, ο ιός σκοτώνει το σεξ όσων έχουν εξωσυζυγικές ή ευκαιριακές σεξουαλικές επαφές. «Είναι προτιμότερο να επιδιώξουν μια διαδικτυακή σεξουαλική επαφή από το να συναντηθούν», συστήνει. Συμπληρώνει ωστόσο, ότι το σεξ με τον σταθερό και υγιή σεξουαλικό σύντροφο είναι ασφαλές και πως ο Covid -19, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, δεν θεωρείται σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα. «Δεν έχουν βρεθεί στελέχη του ιού στο σπέρμα και στα κολπικά υγρά των ασθενών», εξηγεί.

Ο κ. Ασκητής αναφέρει ότι το πρωκτικό σεξ, ακόμη και με προφύλαξη είναι επικίνδυνο, διότι στελέχη του ιού εμπεριέχονται στα κόπρανα, των όσων έχουν μολυνθεί ενώ το προφυλακτικό, δεν εξασφαλίζει την μη μετάδοση του ιού. Επιπλέον, επειδή ο κορονοϊός μεταδίδεται από στοματική επαφή, με το σάλιο και το βλεννογόνο, καλό είναι να αποφεύγεται η πρωκτική συνουσία και στοματική επαφή, με άτομα που δεν γνωρίζουμε. Καταλήγοντας, συστήνει την καλή καθαριότητα στα σκεύη ηδονής. «Να σαπουνίζετε καλά και με ζεστό νερό τα sex toys», τονίζει.

Σε άλλη του συνέντευξη ο κ. Ασκητής είπε πως σύμφωνα με νέα μελέτη για τη διασπορά της πανδημίας, ο ιός καθυστερεί να αποβληθεί από τον ανδρικό οργανισμό και η αιτία ενδέχεται να οφείλεται στους όρχεις, καθώς διαθέτουν σε αφθονία τα κύτταρα που τον προσελκύουν. «Οι όρχεις των ανδρών δημιουργούν ευαλωτότητα στον άνδρα, ενώ φαίνεται ότι τα οιστρογόνα έχουν προφυλακτική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας. Αυτό είναι μια σοβαρή ερμηνεία. Επισήμως όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τους όρχεις, ο κορωνοϊός αιφνιδιάζει και όλα είναι πάνω στο τραπέζι”.

Δείτε ακόμη

Σεξ & κορονοϊός: Μπορείς να κάνεις ή όχι;

Κορονοϊός Δανία: Κρατικο «οκ» για τις ερωτικές επαφές εν μέσω κορονοϊού

Κορονοϊός και σεξ: Στη Νέα Ζηλανδία η καραντίνα είναι… αλλιώς

Βίντεο: Έκαναν σεξ στη μέση του δρόμου και τους είπαν να… τηρούν τις αποστάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις