Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Απάτες την εποχή του κορονοϊού
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Απάτες την εποχή του κορονοϊού

Κορονοϊός Ελλάδα: Παριστάνουν τους λογιστές, υπόσχονται επιστροφή από την εφορία και κατακλέβουν τα θύματά τους.

Κορονοϊός Ελλάδα: Ανυποχώρητοι επιτήδειοι δεν ξέχασαν τις συνήθειές τους πριν από την εποχή της απειλής του ιού και τις συνεχίζουν και στη νέα εποχή! Σταματούν πολίτες στο δρόμο, ιδιαίτερα στοχεύουν σε ηλικιωμένους και συστήνονται ως λογιστές στενών συγγενικών τους προσώπων. Δήθεν στη διάρκεια της συνάντησής τους επικοινωνούν τηλεφωνικά με το… συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων -γιο ή κόρη- το οποίο φαίνεται να… συμφωνεί στην ιδιότητα των λογιστών. Εκείνοι, αφού έχουν πάρει το «πράσινο φως», στην ουσία από… συνεργό τους στην άλλη άκρη του τηλεφώνου, υπόσχονται επιστροφή χρημάτων από την Εφορία, υπό μία προϋπόθεση.

Ότι θα καταβληθούν τα χρήματα για την αγορά του περίφημου παραβόλου για να γίνει η «εκταμίευση»! Η συνέχεια είναι δραματική. Οι ηλικιωμένοι χάνουν τα χρήματά τους, κάποιοι οδηγούν τους δράστες στο σπίτι όπου τους ληστεύουν ή αν αντιδρούν τους ξυλοφορτώνουν και εξαφανίζονται. Ένα ζευγάρι τέτοιων «λογιστών» εντοπίσηκε από την Αστυνομία. Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην Ελευσίνα ο 39χρονος «λογιστής», ο οποίος κατηγορείται για απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ημεδαπή συνεργός του.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κορονοϊός Ελλάδα: Τι λέει η Αστυνομία

«Ο ανωτέρω» αναφέρει η Αστυνομία, μεσημβρινές ώρες, κινούμενος με όχημα μαζί με τη συνεργό του, προσέγγισαν στην περιοχή της Ελευσίνας ηλικιωμένο ημεδαπό και προσποιούμενοι τους λογιστές, απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού. Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιστευτά τα λεγόμενα τους, κάλεσαν τηλεφωνικά άγνωστη γυναίκα, η οποία προσποιήθηκε την κόρη του παθόντα. Ο ηλικιωμένος αντελήφθη την προσπάθεια εξαπάτησής του και κατόπιν αυτού ετράπησαν σε φυγή».

Το δέλεαρ των επιστροφών

Όπως προέκυψε από την έρευνα, «οι κατηγορούμενοι, προσέγγιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από Δημόσιες Υπηρεσίες, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Σε περιπτώσεις όπου τα θύματα τους αντιλαμβάνονταν την απάτη ή λόγω του περιορισμένου χρόνου δράσης που διέθεταν, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά».

Οκτώ περιπτώσεις εξιχνιάσθησαν

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν οκτώ περιπτώσεις. Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Τελευταία φορά, που είχε πέσει στα χέρια της αστυνομίας «λογιστής», που έταζε κι αυτός επιστροφές από την Εφορία, ήταν στις 20 Ιανουαρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από την έρευνα της Αστυνομίας, είχε προκύψει ότι 40χρονος και ένας συνεργός του, εντόπιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και προσποιούμενοι τους λογιστές συγγενών τους, τους έπειθαν ότι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων από την Εφορία. Στη συνέχεια,  τους ζητούσαν να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικό ποσό ή χρυσαφικά ίσης αξίας, ως εγγύηση.

Και μπλοκ αποδείξεων

Στην κατοχή του 40χρονου, είχε βρεθεί  και κατασχεθεί μέχρι και…  μπλοκ αποδείξεων, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν δύο ακόμη περιπτώσεις απάτης στην Μεταμόρφωση και στο Ηράκλειο Αττικής. Ο 40χρονος, που έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι Αρχές αναζητούσαν έναν συνεργό του.

Δείτε ακόμη

Πρωτομαγιά με μπλόκα, drones και 300άρια

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με έξι ηγέτες για την αποκλιμάκωση των μέτρων

Έκτακτη ενίσχυση 400-850 ευρώ για νοικοκυριά με ανήλικα μέλη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις