Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Το ισπανικό ποδόσφαιρο σε κρίση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Το ισπανικό ποδόσφαιρο σε κρίση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Επαναδιαμόρφωση του προϋπολογισμού των ομάδων της Ισπανίας, αφού η «χασούρα» προβλέπεται μεγάλη

23.04.2020 | 12:09

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Ο κορονοϊος έπληξε και το ποδόσφαιρο στην πολλαπλώς χειμαζόμενη Ισπανία, που μετράει ήδη χιλιάδες νεκρούς από την επιδημία. Μέσα στη γενικότερη αναστολή οικονομικών και άλλων δραστηριοτήτων, η ισπανική κυβέρνηση φαίνεται πως επιθυμεί και διεξαγωγή όλων των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών για όλο το 2020. Με αυτό το σκεπτικό ο πρόεδρος της La Liga ενημέρωσε σχετικά τις ομάδες, ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα τον προϋπολογισμό τους, αφού οι οικονομικές απώλειες προβλέπονται μεγάλες.

Ειδικότερα, ο Χαβιέρ Τεμπάς, στην τηλεδιάσκεψη που είχε χθες 22 Απριλίου με τους συλλόγους της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στην Ισπανία, εξήγησε στους προέδρους, τους διευθύνοντες συμβούλους ή τους αντιπροέδρους που συμμετείχαν, ότι για την διαμόρφωση του επόμενου προϋπολογισμού τους, θα χρειαστεί να δοκιμάσουν το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Ρεαλισμός όχι απαισιοδοξία

Η στάση αυτή, που χαρακτηρίζεται περισσότερο ρεαλισμός παρά απαισιοδοξία, οφείλεται στο γεγονός ότι η πρόθεση αυτή τη στιγμή της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα υπάρχουν αγώνες με φιλάθλους μέχρι το 2021, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να διατεθεί το εμβόλιο.

Τεράστιες οικονομικές απώλειες

Να σημειωθεί ότι οι σύλλογοι υπολόγισαν ότι, με αυτή την διακοπή και παρά την πιθανή επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου χωρίς θεατέ , θα χάσουν συνολικά 129,5 εκατομμύρια (117 η πρώτη και 12,5 η δεύτερη κατηγορία). Αυτό θα ήταν μόνο μέρος της τρύπας που τους περιμένει αφού, με την τηλεόραση, η La Liga πιστεύει ότι οι συνολικές απώλειές της θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 956 εκατομμύρια, εάν δεν επαναρχίσει το πρωτάθλημα και 350 εάν αυτό γίνει χωρίς θεατές. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε ότι τα οφέλη για τα επίσημα καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια, επισκέψεις σε μουσεία δεν θα είναι σε θέση να τιμολογηθούν, αλλά θα έχουν σαφή αντίκτυπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Προς το Λιμάνι ο Σλούκας;

«Lockdown» στο ολλανδικό πρωτάθλημα με κυβερνητική εντολή

Μήτρογλου και Σιόβας ψάχνουν… πλοίο για το Λιμάνι

Exit mobile version