Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Οριστική διακοπή του πρωταθλήματος στην Ολλανδία

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Οριστική διακοπή του πρωταθλήματος στην Ολλανδία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Σε αναγκαστική διακοπή μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου οδηγήθηκε το πρωτάθλημα Ολλανδίας, με απόφαση της κυβέρνησης της χώρας.

22.04.2020 | 11:26

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Παρόλο που η UEFA έχει ξεκαθαρίσει αρκετές φορές πως επιθυμεί την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε… τερμάτισε τη φετινή σεζόν για τη χώρα του, αφού ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει κανένας αγώνας, με θεατές ή χωρίς, έως την 1η Σεπτεμβρίου. Έτσι, η φετινή Eredivisie οδηγήθηκε σε οριστική διακοπή.

Στο μεταξύ μένουν στον αέρα δύο πράγματα. Το πρώτο είναι αν θα υπάρξει ανάδειξη πρωταθλητή στην Ολλανδία, με τον Άγιαξ να πιθανότατα αυτός που θα το… σηκώσει, αφού ήταν πρώτος στη βαθμολογία όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το δεύτερο, αφορά την αντίδραση της UEFA στη συγκεκριμένη εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι το Βέλγιο αποφάσισε μέσα στον Μάρτιο να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα του, αλλά αναγκάστηκε να το… πάρει πίσω, μετά και τις απειλές της Ομοσπονδίας για κίνδυνο συμμετοχής των ομάδων της χώρας στις διεθνείς διοργανώσεις για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

 Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Η ανακοίνωση της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

«Η απόφαση για αναβολή των εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους έως την 1η Σεπτεμβρίου ξεκαθαρίζει το τοπίο. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα παιχτεί ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο, ακόμα και χωρίς κόσμο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ομοσπονδία δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια στην σεζόν 2019-20. Με βάση την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση, η ομοσπονδία θα συμβουλευτεί την UEFA και στη συνέχεια θα λάβει μια απόφαση. Την Παρασκευή (24/4) οι σύλλογοι και οι άλλες εμπλεκόμενες πλευρές θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις συνέπειες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μήτρογλου και Σιόβας ψάχνουν… πλοίο για το Λιμάνι

Στο γήπεδο με μάσκα

Ο Μαραντόνα εύχεται χρόνια πολλά στον Ριβάλντο, φορώντας φανέλα του Ολυμπιακού

Exit mobile version