Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυβέρνηση: Τα μέτρα θα φύγουν, αλλά οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα μείνουν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Τα μέτρα θα φύγουν, αλλά οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα μείνουν

Κυβέρνηση: Ένα μεγάλο έργο συντελείται τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που δίνει στους πολίτες την δυνατότητα να εκτελούν πολλές από τις συναλλαγές τους με το κράτος ηλεκτρονικά

Κυβέρνηση:Ένα μεγάλο έργο συντελείται τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που δίνει στους πολίτες την δυνατότητα να εκτελούν πολλές από τις συναλλαγές τους με το κράτος ηλεκτρονικά. Αυτή η ραγδαία ψηφιοποίηση του κράτους είναι μια «προίκα» που θα την βρούμε μπροστά μας και θα βελτιώσει την καθημερινότητά μας, όταν τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα. Γιατί τα μέτρα θα φύγουν, αλλά οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα μείνουν για όλη μας την ζωή και θα την κάνουν μάλιστα και ευκολότερη.

Μόνο στην πλατφόρμα gov.gr που μετρά λίγες ημέρες λειτουργίας έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί 90.000 υπεύθυνες δηλώσεις και 40.000 εξουσιοδοτήσεις. Μέχρι τώρα 250.000 συμπολίτες μας έχουν εγγραφεί και στην διαδικασία για την άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων, ενώ έχουν ήδη σταλεί 400.000 συνταγές. Την ίδια ώρα το υπουργείο έχει προχωρήσει και σε δράσεις για άτομα  που δεν έχουν σχέση με την ψηφιακή τεχνολογία, όπως για παράδειγμα η παραγγελία ενός χαρτιού από τα ΚΕΠ που διανέμεται στο σπίτι του ενδιαφερόμενου.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Κυβέρνηση: Ένα αίτημα δεκαετιών

Η ψηφιοποίηση του κράτους ήταν ένα αίτημα όλων μας εδώ και δεκαετίες. Και θα πάρει και αρκετό ακόμη χρόνο να ολοκληρωθεί στο 100 τοις 100. Ωστόσο η δουλειά που γίνεται τώρα θα μας διευκολύνει σε λίγους μήνες, αφού θα μας απαλλάξει μια για πάντα από ουρές και αναμονές σε δημόσιες υπηρεσίες και θα μας δώσει πίσω αρκετές χαμένες εργατοώρες και ώρες ταλαιπωρίας. Αυτήν την «προίκα» οφείλουμε να την διατηρήσουμε και να την διευρύνουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Ελλάδα κερδίζει τον διεθνή σεβασμό

Αυγενάκης: «Τα πρωταθλήματα πιθανόν θα ολοκληρωθούν κεκλεισμένων των θυρών»

Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων από και προς την Ελλάδα – Ανακοίνωση Υ.Π.Α.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις