Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κορονοϊός Ελλάδα: Αλλαγή της διεθνούς εικόνας της χώρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός Ελλάδα: Αλλαγή της διεθνούς εικόνας της χώρας

Κορονοϊός Ελλάδα: Τα αποτελεσματικά και αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, αλλά και η χρονική στιγμή που αυτά αποφασίστηκαν έχουν καταστήσει την χώρα μας παράδειγμα 

Κορονοϊός Ελλάδα: Τον σεβασμό όλων των χωρών της Ευρώπης έχει κερδίσει η χώρα μας μετά τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Τα αποτελεσματικά και αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, αλλά και η χρονική στιγμή που αυτά αποφασίστηκαν έχουν καταστήσει την χώρα μας παράδειγμα για πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αυτό είναι ένα κέρδος που θα το βρει μπροστά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όποια διαπραγμάτευση οικονομικού ή άλλου πεδίου θα βρεθεί σε λίγες εβδομάδες. Η αλλαγή της διεθνούς εικόνας της χώρας, που πιστώνεται αποκλειστικά στους κυβερνητικούς χειρισμούς, θα δώσει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ στον πρωθυπουργό στην διεκδίκηση για οικονομική ενίσχυση της χώρας μας. Μια διεκδίκηση που ήδη έχει ξεκινήσει συνολικά για τις χώρες της ΕΕ, αλλά θα επιμεριστεί και θα εξειδικευτεί τους επόμενους μήνες ανάλογα με τις ανάγκες που θα προτάξει για την οικονομία της η κάθε χώρα χωριστά.

Την  ίδια ώρα και με το καλό σενάριο να επιβεβαιώνεται (δηλαδή να έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα της οικονομίας τον Ιούλιο) η κυβέρνηση θα μπορέσει να προχωρήσει ακόμη πιο άμεσα στην προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και την έλευση τουριστών στην Ελλάδα, αφού η χώρα μας θα έχει αναδειχθεί σε μια απολύτως ασφαλή χώρα με υπεύθυνη και σοβαρή κυβερνητική λειτουργία. Σημαντική για την πορεία της οικονομίας θα είναι και μια έξοδος στις αγορές σε λίγες εβδομάδες για την άντληση κεφαλαίων, και όλοι στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν πόσο υπολογίζουν οι αγορές την αξιοπιστία μιας κυβέρνησης.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Κορονοϊός Ελλάδα: Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν να διαφαίνονται, αφού η ΕΚΤ αποφάσισε να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα, αλλά και η απόφαση για πλήρη είσοδο της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Σε αυτήν την θετική εικόνα της χώρας μας στην σκακιέρα της ΕΕ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού να συνταχθεί με χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία στην έκδοση του ευρωομολόγου, αποκτώντας έτσι ισχυρούς συμμάχους, που θα τους χρειαστεί σε επικείμενες οικονομικές διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλες.

Κανένας εφησυχασμός

Δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε ο υπουργός εθνικής Άμυνας τις πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να στέλνει πρόσφυγες και μετανάστες στην χώρα μας μέσω της θαλάσσιας οδού στο Αιγαίο. Για τον λόγο αυτό οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν λάβει σαφείς εντολές για ενίσχυση των περιπολιών στο Αιγαίο και ιδιαίτερα κοντά στην Λέσβο και την Χίο, ώστε να αποτραπούν τέτοιου είδους ενέργειες. Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η Τουρκία δεν αποκλείεται να θελήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας λόγω των μέτρων για την πανδημία και να ξεκινήσει μια ροή προσφύγων προς τα ελληνικά νησιά.

Στα νησιά και στον Έβρο

Ωστόσο οι εντολές που έχουν λάβει οι ένοπλες δυνάμεις είναι εντολές για αποτροπή όσων προσπαθήσουν να εισέλθουν παράνομα στην χώρα μας. Οι ίδιες εντολές έχουν δοθεί και στις δυνάμεις που βρίσκονται στον Έβρο, εκεί όπου η ελληνική πολιτεία προχωρά κανονικά το σχέδιο  ενίσχυσης και επέκτασης του φράχτη σε όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Οι φράσεις του κυρίου Παναγιωτόπουλου είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί, αφού όπως είπε «δεν εφησυχάζει κανείς στις ένοπλες δυνάμεις» και «παρακολουθούμε στενά κάθε κίνηση της γείτονος».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ψυχραιμία και εγρήγορση για το μεταναστευτικό

«Παράθυρο» ελπίδας στην Ευρώπη – Ανοίγουν μαγαζιά σε Ιταλία & Αυστρία, Ισπανοί πάνε για δουλειά

Τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ πλησιάζει το ύψος των προστίμων για παραβάσεις των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις