Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ζωηρά παιδιά – αντιμετώπιση: Συμβουλές προς τους γονείς για να τα ελέγχουν
PLUS

Ζωηρά παιδιά – αντιμετώπιση: Συμβουλές προς τους γονείς για να τα ελέγχουν

Ζωηρά παιδιά - αντιμετώπιση: Δεν είναι λίγες οι φορές που ο γονιός χάνει τον έλεγχο των συναισθημάτων του και σημειώνει εκρήξεις θυμού.

Ζωηρά παιδιά – αντιμετώπιση: Δεν είναι λίγες οι φορές που ο γονιός χάνει τον έλεγχο των συναισθημάτων του και σημειώνει εκρήξεις θυμού με αφορμή την ζωηρή συμπεριφορά του παιδιού του. Η διαμάχη για ένα παιχνίδι, η διεκδίκηση επιπλέον ώρας για υπολογιστή ή τηλεόραση, η γκρίνια σχετικά με την ώρα που θα πρέπει να πάει για ύπνο είναι αρκετές αιτίες για να οδηγήσουν σε έντονους καυγάδες ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά τους. Ωστόσο, παρακάτω θα δεις ορισμένες λύσεις που μπορείς να υιοθετήσεις προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες εντάσεις.

1. Αφήνουμε το παιδί να εκτονωθεί 

Ένας καθημερινός περίπατος είναι ό,τι πρέπει ώστε να έχει το παιδί τη δυνατότητα να εκτονώνεται σωματικά μέσα από την σωματική άσκηση. Όταν έχει ηλιόλουστη μέρα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερα από το να πάρεις το παιδί (ή παιδιά) σου και να πάτε για περπάτημα. Θα σας αναζωογονήσει και σίγουρα θα σας φτιάξει την διάθεση.

2. Βάζουμε όρια

Είναι σημαντικό να θέτουμε ως γονείς τους κανόνες μας μέσα στο σπίτι. Το παιδί πρέπει να μάθει ότι υπάρχει να υπακούει στο “όχι” καθώς και το ότι το “όχι” είναι “όχι”. Βέβαια, αυτά τα “όχι” πρέπει να είναι όσο λιγότερα γίνεται και ταυτόχρονα να είναι προβλέψιμα και να μην εξαρτώνται από τη διάθεση σου, αναλόγως της στιγμής.

3. Προσοχή στην τηλεόραση

Αφήνουμε το παιδί να παρακολουθήσει κινούμενα σχέδια από επιλεγμένα DVD για περιορισμένη ώρα. Λέμε «όχι» στην ανεξέλεγκτη παρακολούθηση τηλεόρασης, αλλά βρίσκουμε κάποιες κλασικές σειρές (όπως τα παραμύθια της Disney) που διασκεδάζουν, αλλά παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και την αισθητική των μικρών. Τα DVD δεν αποσπούν την προσοχή με διαφημίσεις κι έχουν το πλεονέκτημα ότι σύντομα το παιδί σας θα διαλέξει κάποιο που θα του αρέσει και θα θέλει να βλέπει ξανά και ξανά και συνεπώς να μένει ήσυχος.

Δείτε ακόμα

Ρεκόρ: Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο πλάσμα της γης

Η σωστή απολύμανση του σπιτιού μας που κρατάει για μέρες

Τα οφέλη των αυγών και η ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε το Πάσχα

Στέγνωμα χεριών: Ο σωστός τρόπος για την απομάκρυνση των μικροβίων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις