Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Περίεργες αληθινές ιστορίες: Η πρωτότυπη ιδέα μιας κόρης για να θυμάται την μητέρα της
PLUS

Περίεργες αληθινές ιστορίες: Η πρωτότυπη ιδέα μιας κόρης για να θυμάται την μητέρα της

Περίεργες αληθινές ιστορίες: Η πρωτότυπη ιδέα μιας κόρης για να θυμάται για πάντα τη μητέρα της, που «έφυγε» από τη ζωή.

Περίεργες αληθινές ιστορίες: Κατά καιρούς κυκλοφορούν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ειδήσεις, από εκείνες που κεντρίζουν με τη μία το ενδιαφέρον του αναγνώστη λόγω της πρωτοτυπίας και της ιστορίας που κρύβεται πίσω από καθεμιά. Μία τέτοια είδηση είναι και αυτή που τράβηξε το βλέμμα μας σε μια από τις καθημερινές διαδικτυακές αναζητήσεις, και χωρίς δεύτερη σκέψη την μοιραζόμαστε με όλους εκείνους που λατρεύουν να ξετρυπώνουν το κάτι διαφορετικό. Μια γυναίκα στην Αγγλία, με το όνομα SJ Henderson, σκαρφίστηκε μια πραγματικά ασυνήθιστη ιδέα για να τιμήσει την μνήμη της μητέρας της, η οποία «έφυγε» από την ζωή αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο κενό σε όλη την οικογένεια. Όταν άρχισε να συνέρχεται μετά την τραγική απώλεια, σκέφτηκε να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αντικείμενο εκείνο, το οποίο ανήκε σε αυτά που χρησιμοποιούσε περισσότερο η μητέρα της, όταν ζούσε.

Η SJ Henderson μετέφερε το κρεβάτι της μητέρας της στο υπόστεγο του σπιτιού της και με τις ικανότητές της στην ξυλουργική, άρχισε να το μεταμορφώνει βήμα – βήμα, σε ένα πανέμορφο παγκάκι, το οποίο τοποθέτησε στη συνέχεια στον κήπο της, έτσι ώστε κάθε φορά που θα κάθεται σε αυτό, να νιώθει κοντά τη μητέρα της και να αναπολεί όλες τις όμορφες στιγμές που έζησαν μαζί από τότε που ήταν μικρό κοριτσάκι. Έκοψε τα πλαϊνά τμήματα του κρεβατιού, όπως επίσης και τη ράχη του και τα χρησιμοποίησε για  να φτιάξει την πλάτη του πολύτιμου παγκακιού, όπως επίσης και το κάθισμα. Κατόπιν, το έβαψε με λευκό χρώμα, και στη ράχη στερέωσε μια ξύλινη καρδιά, γράφοντας: «Σπίτι είναι εκεί όπου βρίσκεται η καρδιά σου».

Η ενθουσιώδης αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ολοκληρώνοντας την εν λόγω κατασκευή η χαρισματική κόρη έσπευσε να μοιραστεί τη χαρά της με τους διαδικτυακούς ακόλουθούς της και δημοσίευσε μια φωτογραφία, όπου απεικονιζόταν το παγκάκι – φόρος τιμής στη μνήμη της μητέρας της. Δεν χρειάστηκαν παρά μονάχα λίγα δευτερόλεπτα, για να αρχίσουν να πέφτουν… βροχή τα συγκινητικά και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σχόλια από τους χρήστες στο Facebook! Φαίνεται ότι όσο κι αν μας χωρίζουν διαφορές και τάσεις εγωισμού, μπροστά σε τέτοιες στιγμές θυμόμαστε όλοι την πιο ευαίσθητη και αγαπησιάρικη πλευρά μας.

Κάποια από τα άπειρα σχόλια που συγκέντρωσε η φωτογραφία της SJ Henderson, με το πρωτότυπο αυτό παγκάκι, είναι τα εξής: «Τι υπέροχη ιδέα! Ό,τι πιο όμορφο έχω δει εδώ και πάρα πολύ καιρό!», «Σίγουρα η μητέρα σου θα σε καμαρώνει από εκεί ψηλά που βρίσκεται και θα σε αγκαλιάζει νοερά κάθε φορά που κάθεσαι σε αυτό το παγκάκι!», «Δεν είναι ένα απλό παγκάκι, αλλά ένας θησαυρός!», «Μου έδωσες κι εμένα μια εξαιρετική ιδέα, την οποία θα υλοποιήσω άμεσα!». Και η απάντηση της ίδιας της γυναίκας που σκέφτηκε αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο, για να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της; «Είμαι συνεπαρμένη από την αντίδραση και τα πανέμορφα λόγια όλων σας! Με βοήθησαν όλα να χαμογελάσω ξανά μετά από πολύ καιρό..!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις