Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Επιφάνειες – κορωνοϊός: Πώς να φτιάξετε απολυμαντικό για το σπίτι μόνοι σας
PLUS

Επιφάνειες – κορωνοϊός: Πώς να φτιάξετε απολυμαντικό για το σπίτι μόνοι σας

Επιφάνειες - κορωνοϊός: Το φτιάχνετε με τέσσερα κουταλάκια του γλυκού χλωρίνη μέσα σε 1 λίτρο νερού.

Επιφάνειες – κορωνοϊός: Αυτές τις μέρες που ο κορωνοϊός πλήττει τόσες χώρες, όλοι ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών προκειμένου να προστατευθούμε. Έτσι, τηρώντας κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας κατά του ιού, όλοι επιθυμούμε να προμηθευτούμε τα απαραίτητα «εργαλεία» προκειμένου να απολυμάνουμε τον οικιακό μας χώρο σωστά. Λόγω αυτού, τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι αναμενόμενο να παρουσιάζουν ελλείψεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουμε άλλες επιλογές για να καθαρίσουμε.

Ο αμερικανικός CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) έχει δώσει μια συνταγή για ένα απολυμαντικό διάλυμα για το σπίτι, με βάση τη χλωρίνη που έχουμε στα ντουλάπια μας. Ένα σπρέι ουσιαστικά για την απολύμανση του σπιτιού μας. Το φτιάχνεις με τέσσερα κουταλάκια του γλυκού χλωρίνη μέσα σε 1 λίτρο νερού. Τοποθετείς το διάλυμα μέσα σε μπουκάλι με σπρέι και ανακινείς δυνατά.

Προσοχή στην χρήση της χλωρίνης

Όσο για τον σωστό τρόπο απολύμανσης των επιφανειών, ψεκάζουμε το σημείο που μας ενδιαφέρει και περιμένουμε 10 λεπτά πριν το σκουπίσουμε με ένα πανί. Το διάλυμα χλωρίνης δεν πρέπει να αναμειγνύεται με άλλα καθαριστικά χημικά, προειδοποιεί ο CDC, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει φθορές στις ευαίσθητες επιφάνειες.

Τον συγκεκριμένο τρόπο πρέπει να τον χρησιμοποιούμε ως έκτακτη λύση ανάγκης για τον κορονοϊό, όταν δεν μπορούμε να βρούμε απολυμαντικό στο εμπόδιο δηλαδή. Και μιας και πρόκειται για χλωρίνη, την εφαρμόζουμε πάντα με γάντια και αερίζουμε καλά τον χώρο.

Δείτε ακόμα

Το σωστό καθάρισμα στα πόμολα κάθε πόρτας

”Delivery time”: Πώς πρέπει να ανοίγουμε τα ψώνια μας με ασφάλεια

Χρειάζεται κι αυτό: Τα 4 βασικά σημεία του πλυντηρίου ρούχων που χρειάζονται καθάρισμα

Νέα έρευνα: Βίντεο δείχνει την ασφαλή θέση τρεξίματος ανάμεσα σε δύο άτομα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις