Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

03

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος: Στις 25 Μαΐου η δίκη για τη Θεία Κοινωνία
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος: Στις 25 Μαΐου η δίκη για τη Θεία Κοινωνία

Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος: Ο μητροπολίτης πήγε στον εισαγγελέα Κέρκυρας, λίγα λεπτά πριν τη 1 μετά το μεσημέρι.

Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος: Ορίστηκε η δίκη του μητροπολίτη Νεκτάριου, που επέτρεψε σε αυτοδιοικητικούς, αλλά και σε άλλους πιστούς να παρακολουθήσουν την λειτουργία των Βαΐων, αλλά και να μεταλάβουν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, για τις 25 Μαΐου όρισε ο εισαγγελέας Κέρκυρας, Διονύσιος Λαμπρίδης, την τακτική δικάσιμο του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙΑ/ΓΠ.οικ.23093/20020 σε συνδυασμό με ΠΝΠ 25.02.2020 (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου).

Ο μητροπολίτης πήγε στον εισαγγελέα Κέρκυρας, λίγα λεπτά πριν τη 1 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθεί και αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο σε λιγότερο από μία ώρα, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Γιάννη Κοντό, τον πρωτοπρεσβύτερο της Μητρόπολης Κέρκυρας, Θεμιστοκλή Μουρτζανό και έναν ιερέα.
Ο μητροπολίτης δεν προέβη σε δηλώσεις, ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορός του Ιωάννης Κοντός, «η κατηγορία είναι πλημμέλημα και οι πιθανές κυρώσεις θα έχουν ποινικό χαρακτήρα».

Στον εισαγγελέα και η δήμαρχος Κέρκυρας

Αυτή την ώρα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός, που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους κοινή δικογραφία με τον μητροπολίτη, καθώς και οι δύο, αλλά και άλλοι πιστοί, παρευρέθηκαν χθες στην τέλεση της λειτουργίας στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Δείτε ακόμη

«Ελάτε να κοινωνήσετε» – Πώς εξηγεί ο Μητροπολίτης Κέρκυρας την εξοργιστική δήλωσή του

Η δήμαρχος Κέρκυρας έκανε έκκληση να μείνουμε σπίτι, πριν… πάει στην εκκλησία!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις