Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δήμαρχος Κέρκυρας – εκκλησία: Έκανε έκκληση να “μείνουμε σπίτι” πριν παραβιάσει τα μέτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Κέρκυρας – εκκλησία: Έκανε έκκληση να “μείνουμε σπίτι” πριν παραβιάσει τα μέτρα

Δήμαρχος Κέρκυρας - εκκλησία: Παραβίασε την απόφαση της κυβέρνησης και της Ιεράς Συνόδου για Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών.

Δήμαρχος Κέρκυρας – εκκλησία: Σάλο προκάλεσε στην Κέρκυρα η παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής στη Θεία Λειτουργία, παρά την απαγόρευση λόγω κορωνοϊού. Λίγες μέρες πριν, η δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου σε τηλεοπτικό της μήνυμα έκανε έκκληση στους δημότες να «μείνουν σπίτι» διότι κινδυνεύουν οι ζωές τους. Η δήμαρχος, μιλούσε για πρωτόγνωρη κρίση που απειλεί τις ζωές μας, ζητώντας από τους Κερκυραίους σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της, να κάνουν υπομονή και να μείνουν στα σπίτια τους. Από την άλλη, τα… έγραψε όλα και πήγε εκκλησία.  Όπως θα δείτε στο σχετικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα. η δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, αναφέρεται στη σοβαρότητα της κατάστασης λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν κατά γράμμα οι οδηγίες διότι ” απειλείται η ευημερία τους, ακόμη και οι ζωές τους”.

Στην έκθεση που συνέταξαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από το ναό και μπροστά από τις εισόδους προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή συνάθροιση πιστών, ανέφεραν ότι οι πόρτες ήταν κλειδωμένες, ενώ δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν πως κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, συγκεκριμένα η δήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μεταλληνός Δημήτριος και ο υπεύθυνος των πολιτιστικών εκδηλώσεων, Φώτης Σκούρτης. Παρόντες ήταν ακόμη τα τέσσερα μέλη δυο τηλεοπτικών συνεργείων, τρεις νεωκόροι, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών, τέσσερις ακόμη ιερείς , ο επίτροπος κ. Μπούρας και δυο ακόμη άτομα αγνώστων στοιχείων.

Πάντως, εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Μάλιστα, κάποιες στιγμές δημιουργήθηκε συνωστισμός καθώς οι παρευρισκόμενοι στο χώρο είχαν καθίσει δίπλα στους ιερείς βιντεοσκοπώντας τη Θεία Λειτουργία με τις κάμερες των κινητών τους τηλεφώνων.

Για το περιστατικό έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιοι εισαγγελείς και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας. Πάντως εισαγγελικοί κύκλοι υπενθύμιζαν με νόημα, ότι η διαδικασία του αυτοφώτου λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα. Παρέμβαση εισαγγελέα είχε ζητήσει νωρίτερα χθες και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κωνσταντάρας: Να παραιτηθεί από την ΚΕΔΕ η δήμαρχος Κέρκυρας

Η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του ίδιου δήμου Δημήτρης Μεταλληνός ήταν οι αυτοδιοικητικοί που βρίσκονταν στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

«Η σημερινή Κυριακή των Βαΐων στην Κέρκυρα ήταν αναμφισβήτητα διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος για πρώτη φορά λιτανεύτηκε εντός του ναού κεκλεισμένων των θυρών. Ή μήπως όχι καθώς στην εκκλησία πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες ξεχωρίσαμε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοικησης, πρόσωπα γνωστά στην τοπική κοινωνία, δημοσιογράφους, οπερατέρ που ο αριθμός τους ξεπερνούσε τα 15 άτομα», αναφέρει σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδα kerkyrasimera.gr. Το γεγονός, σχολίασε με ανάρτησή του στο facebook και ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, ο οποίος τόνισε πως “οφείλει εντός της ημέρας να της ζητήσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ την παραίτηση της από το Δ.Σ. και να επέμβει η δικαιοσύνη”.

“Είναι ντροπή να δίνουμε τέτοιο αγώνα για την καταπολέμηση του ιού και να ακυρώνεται για λίγα μελλοντικά ψηφαλάκια ,από κάποιους μωροφιλόδοξους.Έχουμε εθνικό χρέος να προστατεύσουμε τους Πολίτες” υπογραμμίζει ο κ. Κωνσταντάρας.

Δείτε την ανάρτηση του:

Δείτε ακόμη

Δικογραφίες για τα περιστατικά με τη Θεία Κοινωνία – Πώς “ξεγέλασαν” τους αστυνομικούς

Αγωνία για το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη – Σε καραντίνα όλη η μονάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις