Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Μεγαλώνει η “μαύρη” λίστα στη χώρα μας
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Μεγαλώνει η “μαύρη” λίστα στη χώρα μας

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Χθες ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε και 71 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα.

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Στους 88 έφτασαν χθες το βράδυ τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Μετά τις ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα, που έκανε αναφορά για τρεις νέους θανάτους, άλλοι δύο συμπολίτες μας άφησαν την τελευταία τους πνοή χθες. Πρόκειται για έναν 79χρονο άνδρα από την Μεσοποταμιά Καστοριάς, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ το τελευταίο διάστημα, καθώς και μία 86χρονη γυναίκα που απεβίωσε στο Αττικόν το βράδυ της Πέμπτης. Ο 79χρονος είναι ο πρώτος νεκρός από την Μεσοποταμιά Καστοριάς, περιοχή που ανήκει σε αυτές που είναι σε καραντίνα. Το ιδιαίτερο της υπόθεσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι πως ο 79χρονος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και απεβίωσε εξαιτίας του κορωνοϊού.

Χθες ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε και 71 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1.955, εκ των οποίων το 57% αφορά άνδρες. Η ηλικία μεταξύ 18 και 39 ετών έχει το 30% των κρουσμάτων, μεταξύ 40 και 64 ετών είναι το 45% των κρουσμάτων, 65 ετών και άνω το 21% των κρουσμάτων και στην ηλικία κάτω των 17 ετών, είναι λιγότερο από το 3%.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 33.634 κλινικά δείγματα.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, 518 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 734 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Συνολικά 79 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 16 από αυτούς είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Τέλος, 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Όσον αφορά τους θανάτους, από τους 88, οι 24 αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη και το 86% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ακόμη

Ολλανδός δημοσιογράφος: Πόση ζημιά θα κάνουμε για παχύσαρκους ηλικιωμένους καπνιστές;

Συναγερμός στη Λάρισα -Σε καραντίνα οικισμός Ρομά μετά τα τουλάχιστον 15 κρούσματα

Ένα τεράστιο βήμα για την Ευρώπη η συμφωνία του Eurogroup

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις