Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΕΠΟ: Τι αποφασίστηκε για αφαίρεση βαθμών και προσφυγές
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΟ: Τι αποφασίστηκε για αφαίρεση βαθμών και προσφυγές

ΕΠΟ:  Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να «παγώσουν» οι πληρωμές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου προς την ίδια.

ΕΠΟ: Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου ελήφθη η απόφαση της αναστολής των προσφυγών κατά των ΠΑΕ ως τις 30 Ιουνίου, γεγονός που ανακουφίζει τις ομάδες που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους. Η εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε επίσης να «παγώσουν» και οι πληρωμές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου προς την ΕΠΟ. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος, ανακοίνωσε ότι ο διεθνής ελεγκτικός οίκος (PWC) θα καταγράψει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας για την ΕΠΟ.

Παράλληλα, με ψήφους 16-1 πέρασε η πρόταση για να λάβουν κανονικά ολόκληρους τους μισθούς τους οι υπάλληλοι της ΕΠΟ. Διαφώνησε μόνο ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και εκπρόσωπος της Super League Τάκης Αγραφιώτης, που πρότεινε αυτό να συμβεί μόνο για όσους λαμβάνουν μέχρι 3.000 ευρώ τον μήνα. Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε ο διευθυντής αδειοδότησης, Γιώργος Δημητρίου να επικοινωνήσει με την UEFA ώστε οι όποιες αλλαγές στον κανονισμό αδειοδότησης να τύχουν της έγκρισής της. Μεταξύ άλλων προτείνεται η κατάργηση της ποινής της αφαίρεσης 6 βαθμών για τις ΠΑΕ που δεν αδειοδοτούνται (την απόφαση θα την πάρει η λίγκα) και η αναστολή της εφαρμογής του κανονισμού για το πλάνο βιωσιμότητας.

ΕΠΟ: Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

«Συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. 9/4) μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου. Η Εκτελεστική Επιτροπή εξέτασε διεξοδικά την δυσμενή κατάσταση που εξελίσσεται στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά την πανδημία του covid-19 που έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αναστολή του συνόλου των εθνικών και διεθνών αγωνιστικών διοργανώσεων συλλόγων και Εθνικών ομάδων, καθώς και τις επακόλουθες συνέπειες στη λειτουργία του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και αποφάσισε ομόφωνα:

Στήριξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Α. Την λήψη μέτρων στήριξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου: Αναστέλλονται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 η ισχύς του άρθρου 11, παράγραφος 6 του Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών και μέχρι τις 30 Αυγούστου 2020 η πάσης φύσεως υποχρέωση πληρωμών των Π.Α.Ε. και επαγγελματικών λιγκών προς την Ε.Π.Ο. Εξουσιοδοτήθηκαν η Διεύθυνση Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. να ολοκληρώσει τη διαβούλευση με την UEFA αναφορικά με την αναπροσαρμογή των κριτηρίων αδειοδότησης και το νέο πλαίσιο ποινών σε περίπτωση μη αδειοδότησης, καθώς και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο., προκειμένου να επικυρώσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης από την Super League 1, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τις ποινές που θα επιβάλλονται σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων αδειοδότησης.

Αναβολή των αγώνων Κυπέλλου

Β. Την επ’ αόριστον αναβολή των επαναληπτικών αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, οι οποίοι είχαν προγραμματισθεί να διεξαχθούν στις 22 και 23 Απριλίου, λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται με αποφάσεις της Πολιτείας, κατά της εξάπλωσης του covid-19″.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Δεν είχαμε χρήματα για τα φάρμακα του γιου μου»: Ο στόπερ του ΠΑΟΚ Βαρέλα εξομολογείται

Σοκ στον μαχητικό κόσμο: Άγρια δολοφονία σε αθλητή του ΜΜΑ

Μπράβο, ρε «τυπάρα» και άλλες αθλητικές ιστορίες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις