Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κορονοϊός: Στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης οι ζωολογικοί κήποι
PLUS

Κορονοϊός: Στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης οι ζωολογικοί κήποι

Κορονοϊός: Οι ζωολογικοί κήποι σε παγκόσμιο επίπεδο αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές απώλειες λόγω της πανδημίας.

Κορονοϊός: Τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία για την άρση της εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν πλήξει και τους ζωολογικούς κήπους σε παγκόσμιο επίπεδο, προκαλώντας τους τεράστιες οικονομικές απώλειες, τη στιγμή που επωμίζονται ένα μεγάλο κόστος συντήρησης. Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους δε αντιμετωπίζουν απώλειες που ανέρχονται στα δύο εκατομμύρια ευρώ τον μήνα.

Στη Γερμανία οι διευθυντές των ζωολογικών κήπων έστειλαν κοινή επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ από την οποία ζητούν έκτακτη επιχορήγηση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως υποστηρίζουν, σε λίγο καιρό δεν θα έχουν χρήματα ούτε για να αγοράσουν τροφή για τα ζώα. Ενώ και στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου που παραμένει κλειστός για το κοινό, οι υπεύθυνοι ανησυχούν για την υγειά των εκατοντάδων ζώων.

Κορονοϊός: Σε κατάθλιψη και ορισμένα ζώα

Όμως οι κλειστοί ζωολογικοί κήποι δεν αντιμετωπίζουν μόνο οικονομικά προβλήματα. Πολλά ζώα είναι μελαγχολικά αφού πλέον δεν έχουν καθόλου επισκέπτες και νοσταλγούν αυτές τις μέρες την ανθρώπινη επαφή, όπως συμβαίνει στη περίπτωση των πιθήκων. Μερικά από αυτά όμως βρίσκουν τρόπους να ψυχαγωγηθούν μόνα τους.

Οι υπεύθυνοι των ζωολογικών κήπων αναμένουν οδηγίες από τις αρχές για υποδεχθούν σύντομα ξανά το κοινό και μέχρι τότε φροντίζουν να βρίσκουν τρόπους να απασχολούν καθημερινά τα ζώα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Γινγκ Γινγκ και ο Λε Λε «πλέουν» σε πελάγη ευτυχίας: Πώς ο κορονοϊός βοήθησε δύο πάντα να ζευγαρώσουν

Η διαρκής απόμονωση εφάμιλλη του υποσιτισμού για τον εγκέφαλο

Εξαφανίστε τα άλατα του βραστήρα με ένα…. κοχύλι!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις