Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έγκυος – κορονοϊός: Γυναίκα θετική γέννησε στο «Αττικόν»
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκυος – κορονοϊός: Γυναίκα θετική γέννησε στο «Αττικόν»

Έγκυος - κορονοϊός: Τα αποτελέσματα του τεστ που έγινε στο αγοράκι αναμένονται αύριο.

Έγκυος – κορονοϊός: Ακόμα ένα παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορωνοϊό γεννήθηκε σήμερα, στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Το αγοράκι γεννήθηκε με καισαρική τομή και βάρος 3340 γραμμάρια. Τα αποτελέσματα του τεστ που έγινε στο αγοράκι αναμένονται αύριο.

Η 35χρονη παραπέμφθηκε στο «Αττικό» Νοσοκομείο που είναι Νοσοκομείο αναφορά για Covid 19 από την Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Αρεταίειο. Η μητέρα μεταφέρθηκε στην πτέρυγα Covid 19 του Νοσοκομείου και το νεογνό στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση. Η Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική έχει ετοιμάσει πρωτόκολλο διαχείρισης και συγκεκριμένο χώρο στην κλινική για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες με COVID-19.

Δεν φαίνεται να μεταφέρεται ο ιός από την μητέρα στο μωρό

Επιπλέον, ακόμα μία γυναίκα θετική, γέννησε σχεδόν πριν ένα μήνα στο νοσοκομείο «Αττικόν». Συγκεκριμένα, η γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε από το Θριάσιο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με τον ιό COVID-19 πριν γεννήσει. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Αττικόν” Γιάννη Πλαγιανάκο, με τον οποίο είχε επικοινωνήσει το iatropedia.gr, αμέσως μετά τον τοκετό, η γυναίκα μεταφέρθηκε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης στη βραχεία νοσηλεία, όπου νοσηλεύονται και άλλα κρούσματα του ιού.

Επιπρόσθετα, το αγοράκι απομονώθηκε από τη μητέρα του και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Νεογνών, ώστε να υποβληθεί στις κατάλληλες εξετάσεις. Από τα έως τώρα δεδομένα ο ιός δεν φαίνεται να μεταδίδεται από τη μητέρα που νοσεί στο μωρό που κυοφορεί, ενώ δεν έχει ανιχνευθεί ούτε στο αμνιακό υγρό. Επίσης, είναι σημαντικό ότι μέχρι σήμερα ο ιός δεν έχει εντοπιστεί ούτε στο μητρικό γάλα των γυναικών που νοσούν. Σημαντικό εύρημα, επίσης, είναι ότι στο μητρικό γάλα έχουν ανιχνευθεί αντισώματα του ιού.

Τα σημεία που πρέπει να προσέχουν οι έγκυες

Δείτε ακόμα

Επιτροπή Εκτάκτων Συμβάντων: Οι αποφάσεις για την χρήση μασκών σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ελπίδες! Αποσωληνώθηκαν τρεις ασθενείς από το ΑΧΕΠΑ -Και δύο εξιτήρια

Θρίλερ στον Ασπρόπυργο: Οδηγός νταλίκας εντοπίστηκε νεκρός

Ο κρίσιμος Απρίλης: Υπολογιστικό μοντέλο δείχνει τι θα συμβεί αν δεν μείνουμε σπίτι το Πάσχα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις