Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξιτήρια – κορονοϊός: 3 ασθενείς αποσωληνώθηκαν, 2 πήγαν σπίτι
ΕΛΛΑΔΑ

Εξιτήρια – κορονοϊός: 3 ασθενείς αποσωληνώθηκαν, 2 πήγαν σπίτι

Εξιτήρια - κορονοϊός: Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, χθες αποσωληνώθηκαν τρεις ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται σε ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

Εξιτήρια – κορονοϊός: Με συγκρατημένη αισιοδοξία παρακολουθούν οι ελληνικές Αρχές την πορεία της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα πήρε έγκαιρα μέτρα για τον κορωνοϊό και πως αυτή η πρακτική δείχνει πλέον να αποδίδει. Ο κ. Κικίλιας επισήμανε πάντως ότι «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο», τονίζοντας ότι τα μέτρα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά. Στα ευχάριστα νέα των τελευταίων ημερών ήρθε να προστεθεί μια είδηση από το ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, χθες αποσωληνώθηκαν τρεις ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται σε ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ. Στο ίδιο εικοσιτετράωρο, πήραν εξιτήριο δυο ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης -όχι σε ΜΕΘ.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας χθες αναφέρθηκε σε στοιχεία που έλαβε από τη διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου. Οπως εξήγησε, από 39 διασωληνωμένους έχουν αποσωληνωθεί οι 17, ενώ τέσσερις έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Τόνισε επίσης πως άλλοι έξι είναι πολύ καλά στην υγεία τους, δείγμα αδιαμφισβήτητα πολύ θετικό. «Αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά νέα από μια μεγάλη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη χώρα μας και δείχνουν την ποιότητα της φροντίδας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας. Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε στη συνέχεια ότι μέχρι σήμερα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ συνολικά 14 ασθενείς και πως πλέον (χθες) υπάρχουν 84 άτομα σε ΜΕΘ, εννέα λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις