Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Σεισμός κορονοϊός: Παγκόσμια μείωση δονήσεων στην γη λόγω της καραντίνας
PLUS

Σεισμός κορονοϊός: Παγκόσμια μείωση δονήσεων στην γη λόγω της καραντίνας

Σεισμός κορονοϊός: Πολύ πιο ήσυχη είναι, κυριολεκτικά, αυτή την περίοδο η Γη.

Σεισμός κορονοϊός: Ερευνητές από το Βασιλικό Παρατηρητήριο του Βελγίου κατέγραψαν μαζική πτώση των δονήσεων στον φλοιό της Γης, αφού η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει μειωθεί κατά 1/3 λόγω του κορονοϊού. Σύμφωνα με άρθρο του gazzetta.gr το lockdown λόγω κορονοϊού, που έχει τεθεί σε ισχύ σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει μειώσει τον θόρυβο του πλανήτη. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει έρευνα από το Βασιλικό Παρατηρητήριο του Βελγίου,  καταγράφεται μια μεγάλη μείωση του σεισμικού θορύβου -των κραδασμών, δηλαδή, στον φλοιό της Γης.

Και αυτό έχει να κάνει, φυσικά, με το γεγονός ότι οι άνθρωποι μένουν σπίτι, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις, προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Στις Βρυξέλλες, για παράδειγμα, ο θόρυβος μειώθηκε κατά 33%. Το ίδιο, δε, παρατηρείται και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως είναι το Λονδίνο, το Παρίσι και το Λος Άντζελες, από δεδομένα που συλλέχθηκαν και από σεισμόμετρα της Βρετανικής Γεωλογικής Έρευνας του Λονδίνου και δείχνουν «πτώση των επιπέδων θορύβου, καθώς μειώνεται η ανθρώπινη δραστηριότητα».

Παρόμοια εικόνα και τα Χριστούγεννα

Τα σεισμόμετρα ανιχνεύουν σεισμικά κύματα, δονήσεις, δηλαδή, όπως προαναφέραμε, στον γήινο φλοιό και κατά τη μετακίνηση των ανθρώπων στους δρόμους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα επίπεδα θορύβου αυτή την περίοδο είναι παρόμοια με εκείνα των Χριστουγέννων, αλλά διαρκούν περισσότερο, όπως επισημαίνει ο γεωλόγος του Βασιλικού Παρατηρητηρίου του Βελγίου Tομά Λεκόκ.

Δείτε ακόμα

Covid – 19: Πόσο ζει ο ιός σε μάσκες και χαρτονομίσματα

Βίντεο πώς να φτιάξετε μόνοι σας την μάσκα, μέσα σε 45 δευτερόλεπτα

Το ευεργετικό φρούτο που αποτελεί «ασπίδα» της καρδιάς

Νερό με λεμόνι: Έρευνα εξηγεί αν βοηθάει στην καύση του λίπους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις